Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da Eğitimde Yeni Hedefler Belirlendi: Ortaokul Müdürleri Kurulu Toplantısı Yapıldı!

Aksaray İl Milli Eğitim

Aksaray İl Milli Eğitim Müdürü Metin Alpaslan başkanlığında Yıl Sonu Ortaokul Müdürler Kurulu Toplantısı” yapıldı.

Aksaray’da yürütülen eğitim faaliyetlerinin masaya yatırıldı toplantıda 2023 – 2024 eğitim öğretim yılı değerlendirildi.

Uluırmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Taslak Öğretim Programları ve Ortak Müfredat ayrıntılı olarak ele alındı.

Öğrencilerin devam devamsızlıklarının görüşüldüğü toplantıda devamsızlıkların takip edilmesi ve öğrencilerin devamsızları konusunda titizlikle yaklaşılması gerektiği vurgulandı. Öğrencilerin sosyal,  akademik başarılarının değerlendirildiği toplantıda ödül sistemi ile başarı seviyesinin arttırılması hedeflendi.

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavında başarı düzeyinin artırılmasına yönelik görüşmeler yapılan toplantıda sınav sonuçlarının değerlendirilmesinin okul bazında sonuçları ele alınarak Aksaray Ölçme ve Değerlendirme Merkezine bildirilmesi gerektiği aktarıldı.

Okul tarafından düzenlenen gezilerin planlanması konusunun titizlikle işlenmesi gerektiği yaz dönemi etkinliklerinin içeriğinin planlaması okulların fiziki koşullarının iyileştirilmesi ele alındı.

Toplantı İl Müdürü Alpaslan okul yöneticilerine ve öğretmenlere başarılar diledi.

Fatma Altınok