Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da Eğitimde Dev Adımlar: İlçe Milli Eğitim Müdürleri Toplantıda Bir Araya Geldi!

Aksaray İl Milli Eğitim

Aksaray İl Milli Eğitim Müdürü Metin Alpaslan başkanlığında İlçe Milli Eğitim Müdürleri ile toplantı yapıldı.

Aksaray’da eğitim alanında yürütülen çalışmaların değerlendirildiği toplantıda, 2023- 2024 eğitim öğretim yılının ikinci yarı yıl dönemi ele alındı. Yıl donu hedeflerinin belirlenmesi üzerine bir araya gelinen toplantıda yeni müfredatta gündeme getirildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Metin Alpaslan başkanlığında yapılan toplantıda, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin önderliğinde gerçekleşen ve 81 ilin il müdürlerinin katılım sağladığı toplantı maddeleri görüşüldü.  Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Eğitim Programı ve yeni müfredatın değerlendirilmesi, tanıtılması ve yaygınlaştırılması için yapılması hedeflenen çalışmalar masaya yatırıldı.

Toplantıda, TÜBİTAK projelerinin değerlendirilerek sosyal etkinliklerin önemine değinildi. Ayrıca mesleki eğitim faaliyetleri üzerine yapılan çalışmalar DYK (Destekleme ve Yetiştirme Kursları) değerlendirildi. Toplantıda gündeme gelen diğer konular ise açık lise ve MESEM (Mesleki Eğitim Merkezi), dilimizin zenginlikleri projesi ve norm kadro güncellemeleri yer aldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlerinin katılımlarıyla gerçekleşen toplantıda okul tadilat işlemleri, işyeri sağlığı ve güvenliği konuları görüşüldü. Öğrencilerin başarılarının desteklenmesi için alınana kararlarla birlikte eğitim kalitesinin arttırılması için hedeflenen çalışmalar değerlendirildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Alpaslan, ilçe Milli Eğitim Müdürlerine çalışmalarında başarılar dileyerek katılımlarından ötürü teşekkürlerini iletti.

Fatma Altınok