Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da Bilim Rüzgarı Esti: Öğretmenlere TÜBİTAK Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi!

Aksaray’da ortaokul ve lise

Aksaray’da ortaokul ve lise öğretmenlerine yönelik Bilim Olimpiyatları Programı hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı. TÜBİTAK Kayseri Bölge Koordinatörlüğü tarafından gerçekleşen toplantıya TÜBİTAK Olimpiyat Elçisi Sayın Muhammet Bahadır Şahin katıldı.

Aksaray Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi konferans salonunda yapılan toplantıda TÜBİTAK 2202- Bilim Olimpiyatları programı kapsamında ortaokul ve lise öğrencilerine temel bilimler ve bilgisayar alanlarına ilgililerini arttırmak, bu tarz çalışmalar yönlendirmek ve özel yetenek olanakları sağlamak amacıyla gerçekleşti.

Her yıl düzenlen Astronomi-Astrofizik, Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Bilgisayar, Ortaokul Matematik ve Ortaokul Bilgisayar dallarında Bilim Olimpiyatlarına, bilim olimpiyatlarına başarılı olan öğrenciler bu dallara göre seçilmekte olup eğitim veriliyor. Verilen eğitimle birlikte öğrenciler her yıl düzenlenen Bölgesel ve Uluslararası olimpiyatlarda Türkiye’yi temsil etme fırsatı yakalıyor.

Yoğun katılımla gerçekleşen toplantıda,  TÜBİTAK Olimpiyat Elçisi Muhammet Bahadır Şahin öğretmenlere, öğrencilerin bilime ve bilgisayara teşvik edilmesi yönünde yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Öğrencilerin Türkiye’yi temsil eden birer yetenekler olması için yürütülen faaliyetleri üzerine bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Haber: Fatma Altınok