Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’a göç eden nüfusun eğitim durumu ne?

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından düzenli olarak yayımlanan veriler kapsamında Aksaray’ın göç aldığı nüfusun eğitim durumuna yönelik veriler belli oldu. Yayımlanan veriler kapsamında Aksaray’ın göç aldığı nüfusun en yoğun olduğu eğitim durumu lise oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından düzenli olarak il sunumu verilerine göre Aksaray’da 2022 yılında alınan göçün, hangi eğitim durumuna sahip kişiler tarafından yapıldığı sorusu cevap buldu. Yayımlanan verirle göre Aksaray’a 2022 yılında göç eden kişilerin nüfus yoğunluğu lise ve dengi meslek okulları olarak kaydedilirken, verilerin devamında yer alan detaylar ise ilgi uyandırdı.

TÜİK’in yayımlamış olduğu veriler kapsamında Aksaray’a 2022 yılında göç eden kişilerin eğitim durumlarına bakıldığında en yüksek oranın 4 bin 878 ile lise ve dengi meslek okullarından mezun olan kişilere ait olduğu görülüyor. Bu rakamı beraberinde takip eden ise 3 bin 944 kişi ile yüksekokul veya fakülte mezunları takip ediyor.

Verilerin detayına bakıldığında; bin 384 kişinin ortaokul veya dengi eğitim mezuniyetine sahip olduğu, bin 209 kişinin ise ilkokul seviyesinden mezun olduğunu gösteriyor. 2022 yılında Aksaray’a göç eden kişilerin 399’u ise yüksek lisans mezunlarından oluşurken 29 kişi ise doktora mezunu olarak şehre göç etmiş olarak yansıtılıyor.

Ağustos Gerçe