Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray Üniversitesi’nde yatay geçiş başvuruları başladı

Aksaray Üniversitesi, yeni eğitim-öğretim

Aksaray Üniversitesi, yeni eğitim-öğretim yılında farklı üniversitelerden kendi bölümlerine geçmek isteyen öğrencilere fırsat sunuyor. Merkezi yerleştirme puanıyla yatay geçiş yapmak isteyen öğrenciler, 01 Ağustos 2023 ile 15 Ağustos 2023 tarihleri arasında ilgili birimlere başvurabilecekler.

Yatay geçiş başvurusu yapmak için bazı şartlar aranıyor. Başvuru yapacak öğrencilerin, 2023-2024 eğitim-öğretim döneminden önce yükseköğretim kurumlarında kayıtlı olmaları, aynı veya eşdeğer programlarda en az bir yarıyıl öğrenim görmüş olmaları, başvurdukları programın kontenjanının dolmamış olması ve merkezi yerleştirme puanlarının başvurdukları programın taban puanından yüksek olması gerekiyor.

Yatay geçiş başvuruları, ilgili birimlerin web sayfalarında yayınlanan başvuru formu ve istenen belgelerle birlikte yapılacak. Başvuru sonuçları, ilgili birimler tarafından değerlendirilerek 22 Ağustos 2023 tarihine kadar Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’na gönderilecek. Yatay geçişleri kabul edilen öğrencilerin listesi, 25 Ağustos 2023 tarihinde üniversitenin web sayfasında ilan edilecek. Asil öğrencilerin kayıtları 25 Ağustos 2023 ile 05 Eylül 2023 tarihleri arasında, yedek öğrencilerin kayıtları ise 06 Eylül 2023 tarihinde yapılacak.

Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, yatay geçiş başvurularına ilişkin yaptığı açıklamada, üniversitenin kaliteli eğitimi ve modern altyapısıyla öğrencilere cazip bir seçenek olduğunu söyledi. Şahin, “Üniversitemizde eğitim görmek isteyen öğrencilerimize yatay geçiş imkanı sunuyoruz. Başvuru şartlarını sağlayan ve puanları yeterli olan öğrencileri üniversitemize bekliyoruz. Üniversitemizde onları güzel bir kampüs hayatı ve nitelikli bir akademik kadro bekliyor” dedi.

Detaylar için https://ogris.aksaray.edu.tr/2023-2024-egitim-ogretim-yili-guz-yariyili—merkezi-yerlestirme-puaniyla-yatay-gecis-duyurusu?fbclid=IwAR0e57QbvJNrqNXgTbGBT06_1uKvA_vjZgD2NYJ7Q–bXmHPXcAShakI3dI

Haber: Avni Kuru