Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray Üniversitesi bir ilke imza attı!

ASÜ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

ASÜ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ AKADEMİSYENLERİ TÜRK SPORUNUN 100 YILLIK TARİHİNİ ANLATTI

Aksaray Üniversitesi’nde ASÜ Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Ünlü öncülünde Prof. Dr. Melih Nuri Salman ve Doç. Dr. Çalık Veli Koçak ve Spor Bilimleri Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Şenay Karakuş Uysal’ın modere ettiği Cumhuriyet’in 100. yılında Türk Spor adlı panele ASÜ Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri yoğun ilgi gösterdi
ASÜ Konferans Salonunda düzenlenen ve ASÜ Spor Bilimleri Fakültesi öğrencilerine ışık tutacak Cumhuriyet’in 100. yılında Türk Spor’u adlı panele Rektör Prof. Dr. Alpay Arıbaş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yavuz Selim Çakmak, ASÜ Spor Bilimleri Fakültesi öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı .
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından panelin moderatörü Spor Bilimleri Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Şenay Karakuş Uysal konuklara panelistleri tanıttı.

Panelin moderatörü Spor Bilimleri Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Şenay Karakuş Uysal panel öncesinde yaptığı konuşmada “Sporun ilk etapta insanoğlunun zorunlu ihtiyaçlarını yerine getirmek gibi bir anlamı olduğunu ancak ilerleyen süreçte kapsamın farklılaştığını ifade eden Uysal, “Spor, tarihten bu yana inançlar, değerler, kültürler ve ibadetler gibi unsurlara araç olmuştur. İlerleyen dönemlerde ise dünya barışını sağlamak ve devam ettirmek için de kullanılmıştır. Bugün de sporun önemi artarak devam etmektedir” dedi ve ardından panelistleri kürsüye davet etti.
Panelde ilk konuşması olarak kürsüye gelen ASÜ Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Ünlü “Erken Cumhuriyet Döneminde Türk Sporu,” hakkında Osmanlı’dan günümüze kadar olan Türk sporunun tarihçesi hakkında bilgiler verdi. ASÜ Spor Bilimleri Fakültesi ve geleceğin spor adamları olacak öğrenciler Dekan Hüseyin Ünlü’nün yaptığı sunumun ardında alkışlarla destek verdi.


Diğer panelistler Prof. Dr. Melih Nuri Salman “Son 50 Yılda Türk Sporu” ve Doç. Dr. Çalık Veli Koçak da “Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü Politikaları ve Sonuçları: 1938-1986” başlıklı sunumlarının ardında salonda alkış tufanı oluştu.
Moderatör Dr. Öğr. Üyesi Şenay Karakuş Uysal Cumhuriyet’in 100. yılında Türk Spor’u adlı panelde birbirinden önemli bilgileri aktaran Panelistlere sunumlarından dolayı teşekkür etti. Panelde öğrencilerin panelistlere sorularının ve cevap bulmalarının ardından ASÜ Spor Bilimleri Fakültesi tarafından hazırlanan Cumhuriyet’in 100. yılında Türk Spor’ adlı panel son buldu. haber : Ağustos GERÇE