Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray Üniversitesi aşıkları ağırladı

Aksaray Üniversite tarafından düzenlenen

Aksaray Üniversite tarafından düzenlenen “Gönül Dağının Aşıkları Aksaray Üniversitesinde Buluşuyor” isimli etkinlik gerçekleşti. Aşık Zeki Erdali ve Aşık Kul Nuri Aksaray Üniversitesine konuk oldu.

Aksaray Üniversitesi konferans salonunda gerçekleşen etkinlikte Türk Halk Sanatçısı Şeyda Erdal’da katılım sağladı. Aşıklar tarafından seslendirilen türküler katılımcıları mest etmeyi başardı.

Aksaray Üniversitesi tarafından öğrencilerin çeşitli aktivitelerde bulunmalarına imkan tanımak ve eğlenceli vakit geçirmelerini sağlamak adına çeşitli etkinlikler düzenlenmeye devam ediyor. Bu kapsamda gerçekleşen aşık buluşmaları yoğun ilgi gördü.

Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş, etkinliğe yönelik yaptığı açıklamasında; “Anadolu’muzun önemli miraslarından olan aşıklık geleneğinin yaşayan temsilcilerinden Aşık Zeki Erdali ve Aşık Kul Nuri’yi üniversitemizde ağırladık. Programımızda Türk Halk Müziği Sanatçısı Şeyda Erdal’da seslendirdiği türkülerle bizleri onurlandırdı. Bu güzel program için kıymetli konuklarımıza çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Haber: Fatma Altınok