Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray Üniversitesi 2023 mezunlarını verdi

Aksaray Üniversitesi 2023 mezunları,

Aksaray Üniversitesi 2023 mezunları, yapılan törenle mezuniyetlerini kutlayarak okullarına veda etti.
Aksaray Üniversitesi içerisindeki stadyumda yapılan mezuniyet programına Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, İYİ Parti Milletvekili Turan Yaldır, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Aksaray Belediye Başkan Yardımcısı Tayfun Çelik, Aksaray Emniyet Müdür Vekili Ferhat Şahin, ATSO Başkanı Ahmet Koçaş, öğrenciler ve öğrencilerin aileleri katıldı. Mezuniyet töreni saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlarken fakülte ve bölümlerinde birinci olan öğrenciler tek tek çağrılarak ödüllerini aldı.

Ödül töreninden sonra konuşma yapan Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, topluluğun önünde türküler ve ilahiler söyleyerek öğrenci ve velilerden büyük alkış aldı. Burada konuşma yapan Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin; “Konuşmamı kısa tutacağım. 2 tane teşekkür 1 tane de nasihatle bitirmiş olacağız. Teşekkürlerden ilki kız öğrencilerimize. Geçtiğimiz 8 senede olduğu gibi bu sene de gelenek bozulmadı. Dereceye giren öğrencilerimizin yüzde 70’i kız öğrencilerimizden oluşuyor. Bu tarihsel süreç içerisinde oluşan kızlarımızla erkeklerimiz arasındaki mesafenin, hayata atılma anlamındaki mesafenin kapanması anlamındaki umudumuzu artırıyor. İkinci teşekkür de anne ve babalarımıza. Sevgili gençler anne ve babalarınızın burada olması çok kıymetli. Bugünkü sevincinize ortak olmaları çok değerli” diyerek anne ve babaları alkışladı. Sözlerine devam eden Rektör Şahin; “Nasihatimiz da şu; Ben 52 yaşındayım. Hayat 5 aşamalı bir evrede özetlenebilir. Şarkılarla devam eden Rektör Şahin, “Hangimiz Sevmedik” şarkısını söyleyerek, bu sözleri söyleyerek üniversiteye başladık. Ancak hayat hep üniversitedeki gibi tozpembe devam etmiyor. Hayata atılmaya gayret edeceğiz, iş, eş çoluk, çocuk derken hayatın uzun ince bir yol olduğunu da göreceğiz. Belki 30’lu yaşlarımızda, daha önce söylediğimiz türküler ve şarkılar da değişmeye başlayacak” diyerek “Uzun İnce Bir Yoldayım” türküsünden bir kesit söyleyerek devam etti. Nasihatlerine devam eden Rektör Şahin; “30’lu yaşlardan 40’lı yaşlara geçtiğimizde, hayal kırıklıkları da başlayacak. En yakınımızda zannettiğimiz veya en güvendiğimiz insanların bile yanlışlar yaptığını göreceğiz. O zaman mırıldandığımız şarkı ve türküler de değişiyor sevgili gençler. O zaman galiba şu şarkıyı söylemeye başlıyoruz” diyerek “Eski Dostlar” şarkısını söyledi. Sözlerine devam eden Rektör Şahin; “50’li yaşlara geldiğimizde, durakladığımız yer şurası; Bütün dünyanın yalan olduğunu fark etmeye başlıyoruz. Dünyevi bütün hislerin anlamını yitirmiş olduğunu görüyoruz” diyerek “Sevdim Seni Mabuduma” ilahisini söyledi. Konuşmasını sürdüren Prof. Dr. Yusuf Şahin; “ İnsan keşke daha önce bu aşamaya gelse diyoruz ama bu aşamayı görmemiz için 60’lı 70’li yaşlara gelmemiz gerekiyor. Bu yıl Aşık Veysel yılı. Onunla bitirmiş oluyoruz. Aşık Veysel’in çok erken yaşlarda fark ettiği noktaya biz ileri yaşlarda gelmiş oluyoruz” dedi ve “Benim Sadık Yarim Kara Topraktır” türküsünü okudu. Sözlerinin sonunda ise; “Sevgili gençler iki dünyada da mutluluklar diliyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

Rektör Şahin’den sonra sahneye çıkarak konuşma yapan İYİ parti Aksaray Milletvekili Turan Yaldır; “Özellikle genç kardeşlerime söylemek istediğim bir şey var. Bugün Aksaray milletvekili sıfatıyla değil, Aksaray Üniversitesinden mezun bir öğrenci sıfatıyla konuşuyorum sizlere. Bir ağabeyiniz olarak konuşuyorum değerli kardeşlerim. Bugün itibariyle eğitim hayatından geçim hayatına geçmiş bulunuyorsunuz. Bugünden sonra kiminiz kamuya atanmak için, kiminiz özel sektörde, kiminiz de aile işletmelerinizde meslek arayışı içerisinde olacaksınız. Düne kadar eğitim hayatınız boyunca sorumluluklarınız, başta aileniz, öğretmenleriniz içindi. Bugünden sonraki sorumluluklarınız başta yine aileniz, sonra kendiniz ve gelecekteki çekirdek aileniz için olacak kardeşlerim. Sizlere bir ağabeyiniz olarak birkaç tavsiyede de ben bulunmak istiyorum. Her daim güçlü bir irade ve disipline sahip olunuz. Karşılaştığınız olumsuzluklar sizleri hiçbir zaman korkuya ve kaygıya götürmesin. Hiçbir dönem risk almaktan kaçınmayın. Kapanan bir kapı sizleri hiçbir zaman hüzne boğmasın. Unutmayınız rızkın kefili Allah’tır. Kardeşlerime cenabı Allah’tan iyi bir gelecek temenni ediyorum. İnşallah ülkemize, devletimize ve milletimize hayırlı bireyler olurlar” dedi.

En son sahneye çıkarak konuşmasını yapan Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu; “Sevgili gençler ben size nasihat etmek istemem çünkü şuna inanıyorum bizden sizden yaşlıyız ama siz bizden büyüksünüz. Siz zaten bu yaşa kadar almanız gereken bütün nasihatleri aldınız. Sizden tek istirhamım ve ricam var, bizimle aynı hizada durmaya devam edin. Olur ki bazen biz sizlerden daha geride kalırsak lütfen geriye dönüp elimizden tutmayı da ihmal etmeyin. Biz size güveniyoruz. Size inanıyoruz. Siz iki bin yıllık tarihinin içinde Aksaray gibi kadim bir tarihe sahip güzel bir üniversiteden mezun oluyorsunuz. Yolunuz ve bahtınız açık olsun. Şunu hiçbir zaman unutmayalım, insan kalbindekini yaşar. İyilikler bulaşıcıdır. İlk önce iyilik yapana bulaşır. Bizim şikâyet etmeye hakkımız yok. Öncelikle şikâyet ettiklerimizi birlikte düzeltmek gibi bir sorumluluğumuz var. Bundan sonraki hayatınızda üstün başarılar diliyorum. Bu arada burada sevgi anne babalarımız da var. Ben de bir anne babayım. Hz. Ali’nin çok güzel bir sözünü hatırladım. Der ki; “çocuklarınızı kendiniz gibi yetiştirmeyiniz, onlar kendi döneminin çocuklarıdır.” Biz bırakalım, bizim yaşamadığımız duyguları çocuklarımıza yaşatmayalım. Onlar kendi bireysel kişilikleri içerisinde kendi duygularını yaşayabilsinler. Biz onlara sadece rehberlik edelim. İyi günde kötü günde onların yanında olalım inşallah. Bir teşekkür de değerli rektörümüze. Sayın rektörümüz iki dönemini burada tamamladı. Bu üniversiteyi küçük bir çocukken teslim aldı. Sonra bu üniversite serpildi, büyüdü, Türkiye’de en gözde üniversiteler içerisine geldi. Ben huzurlarınızda değerli rektörümüz Yusuf Şahin Bey’e ve kıymetli ekibine çok teşekkür ediyorum. Sevgili gençler yolunuz bahtınız açık olsun. Bizleri unutmazsanız çok mutlu olurum Kalbinize gönlünüze dert, keder, hüzün değmesin diyorum. Allah’a emanet olun. Başarılarınız daim olsun” diyerek sözlerini noktaladı.

Mezuniyet töreninde 6 Şubat’ta meydana gelen depremde hayatını kaybeden Aksaray Üniversitesinde okuyan öğrenciler anılırken duygu dolu anlar yaşandı. Daha sonra bölümler tek tek okunarak kortej yürüyüşleri yapan öğrenciler hem de tribünde onları izleyen aileleri büyük sevinç, gurur ve duygulu anlar yaşadı. Yürüyüşlerin ardından herkesin beklediği kep atma törenine geçilmesiyle birlikte adeta bir şölen havasında Aksaray Üniversitesi öğrencileri kep attı. Şarkıların eşliğinde kep atan öğrenciler büyük sevinç yaşadılar. Mezuniyet töreni öğrencilerin müziklerle eğlenmesinin ve havai fişek gösterilerinin ardından sona erdi.

Haber: Ağustos Gerçe