Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

AKSARAY SEMPOZYUMU TAMAMLANDI

aksarayÜniversitesi (asÜ) rektörü prof.

aksarayÜniversitesi (asÜ) rektörü prof. dr. yusuf Şahin, türkiye’nin, gölgesi kendisınırlarının ötesine taşan bir ülke olduğunu belirtti.


“3’üncüuluslararası aksaray sempozyumu” kapanış töreninde konuşan rektör Şahin, imparatorlukbakiyesi bir ülke olan türkiye’de farklı renklerin bir arada yaşadığını, bununbazen “mozaik” şeklinde tarif edildiğini, ancak “ebruli” ifadesinin çok dahasıcak olduğunu kaydetti. ebru’da farklı renkler olmakla birlikte, ahenkli birgeçişin de söz konusu olduğuna dikkat çeken asÜ rektörü, “Çok sayıda ülkedeşehitliği olan bir ülkeyiz ve fedakâr bir ecdadın torunlarıyız. biz, bugerçeklere göre çalışmalarımızı planlıyoruz. göreve geldiğimizde 400 civarındayabancı öğrencimiz vardı. bugün, 41 farklı ülkeden bin 350 yabancı uyrukluöğrencimiz var. hedefimiz, 2023 yılına geldiğimizde, mümkünse her dörtöğrenciden birisinin farklı ülkelerden olmasıdır” dedi. gerçekleştirilensempozyumu önemsediklerini ve ileriki yıllarda aksaray’ın tüm ayrıntılarınadair önemli bir külliyatın ortaya çıkacağını söyleyen Şahin, “bir yere âşıkdeğilseniz başarılı da olamazsınız, mutlu da. göreve geldiğimiz andan itibaren,yaşadığımız şehre dair iz bırakacak çabaların içinde olduk. sempozyum dabunlardan birisi. aksaray’a âşık şekilde çalışıyoruz. aksaray’ın tümdetaylarını, bilimin evrensel ölçeği içerisinde akademinin yararlandığı birkaynağa dönüştürmeye çalışıyoruz. bu sempozyum ilerledikçe ortaya ciddi birkülliyat çıkacak” dedi. Şahin, etkinliğin düzenlenmesine katkı sunan tümkurumlara ve çalışanlarına da teşekkür ettiklerini vurguladı.

sempozyumunkapanış oturumunda prof. dr. necmettin aygün “aksaray’ın yönetimi ve yönetimdeateşoğullarının etkinliği,” doç. dr. sırrı hakan kırımlı ise “aksaray’da kırımtatarlarının yerleşimi” başlıklı sunumlarını yaptılar. asÜ rektörü Şahin,sunumların ardından akademisyenlere plaket ve belge takdiminde bulundu. 

haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray Üniversiteli genç öğrenciler, TEKNOFEST’ten
Sıradaki Haber Aksaray Üniversitesi’nden gurur tablosu: Öğrenciler TEKNOFEST’te ödül aldı!