Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray İHH; 2023’te Büyük Bir İnsani Misyonu Gerçekleştirdi!

Hayırseverlerin Katkısıyla Binlerce Ailenin

Hayırseverlerin Katkısıyla Binlerce Ailenin Yüzü Güldü.
Aksaray İHH, 2023 yılında il genelinde, deprem bölgelerinde ve yurtdışında gerçekleştirdiği insani yardım projelerini detaylandırdı. Dernek, hayırseverlerin destekleriyle büyük bir misyonu başarıyla tamamlarken, depremzedelere, yetimlere, uluslararası öğrencilere ve kriz bölgelerine el uzattı.

Dernek Başkanı Şenol Korkmaz, 2023 yılında Türkiye’nin büyük deprem felaketiyle sarsıldığı bir dönemde, Aksaray İHH’nın öncü bir rol üstlenerek vatandaşların kayda değer bağışlarıyla büyük bir başarı elde ettiğini belirtti. Faaliyet raporu, il içindeki yardım birimlerinden kadın kollarına, yetim biriminden uluslararası yardım birimine kadar geniş bir yelpazede gerçekleştirilen projeleri içeriyor.

Dernek, il içindeki yardım birimiyle ihtiyaç sahibi ailelere yönelik çeşitli destekler sağlarken, kadın kolları birimi de gönüllü buluşmalar, infak atölyesi ve depremzede kadınlar için düzenlenen etkinliklerle önemli bir rol oynadı. Yetim birimi, şehirde tespit edilen 850 yetime burs ve maddi destek sağlarken, uluslararası öğrenci birimi de Aksaray Üniversitesi’ne gelen öğrencilere çeşitli yardımlarda bulundu.*

Arama kurtarma birimi, deprem bölgelerinde ve sel felaketinde yaptığı etkili çalışmalarla dikkat çekerken, genç İHH birimi de gençlerin gelişimine katkı sağlamak adına çeşitli etkinlikler düzenledi. Uluslararası yardım birimi ise Sudan, Suriye, Filistin, Yemen, Afganistan gibi kriz bölgelerine insani yardım malzemeleri göndererek, Aksaraylı hayırseverlerin destekleriyle su kuyuları açtırdı.

Dernek Başkanı Şenol Korkmaz, 2023’de yüzlerce iyiliğe vesile olmanın memnuniyetini dile getirirken, tüm hayırseverlere ve gönüllülere teşekkür etti.
Haber; Avni Kuru