Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray Evliya Çelebi projesi ile farklı kültürleri ağırlıyor

Aksaray İl Milli Eğitim

Aksaray İl Milli Eğitim Müdürü Metin Alpaslan, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü “Evliya Çelebi Öğrenci Değişim Projesi” kapsamında Manisa Akhisar’dan gelen Hilaliye Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin makamında ağırladı.

“Evliya Çelebi Öğrenci Değişim Projesi” kapsamında farklı kültürlerde yetişmiş öğrenciler bulundukları ilin hem sosyal hem de kültürel tarihini, turizmini yakından tanıma fırsatı sunulan programa yönelik Aksaray iline Manisa şehrinden misafir öğrenci ve öğretmenler İl Müdürü Alpaslan tarafından misafir edildi.

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Evliya Çelebi Öğrenci Değişim Projesi kapsamında İl Milli Eğitim Müdürü Alpaslan, 16-21 Ekim tarihleri arasında Şehit Önder Güzel Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde misafir olarak ağırlanacak olan Manisa Akhisar’dan gelen Hilaliye Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi.

İl Müdürü Alpaslan, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen ‘Evliya Çelebi Değişim Programı’ dahilinde Aksaray iline gelen Paydaş Okul Manisa/Akhisar Hilaliye Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrenci ve öğretmenlerine Aksaray’ın tarih, turizm, eğitim ve birçok konuda şehir hakkında bilgiler verdi.

“Evliya Çelebi Değişim Programı” kapsamında farklı kültürlerde yetişmiş öğrencilerin sosyokültürel yapılarını birbirlerine tanıtma ve yakından tanıma imkânı sağlayan programa yönelik konuşan İl Müdürü Alpaslan; “Evliya Çelebi Değişim Programı ile farklı kültür çevrelerinde yetişmiş öğrencilerin sosyokültürel açıdan birbirlerini tanıması, kardeşlik duyguları içinde bir arada yaşama bilinci geliştirmeleri bizler için çok kıymetli. Bu projenin Aksaray’ın tanıtımına önemli katkılar sağlayacaktır. Misafir öğrencilerimizin Aksaray denilince akıllarına birçok güzel şey gelecek. Çocuklarımızın güzel anılarla memleketlerine dönmelerini isterim” dedi.

Haber: Fatma Altınok