Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray Dinamik Bir Ar-Ge Ekosistemine Sahip

Aksaray Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi (Aksaray Teknopark), firmaların başarılı projeler üretebilmesi için düzenlediği eğitim faaliyetlerine, mevzuat eğitimiyle başladı.

Aksaray Üniversitesi Teknoloji Geliştirme

Rektörlük Toplantı Salonu’ndaki programın açılışında konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yavuz Selim Çakmak, Aksaray Teknopark çalışmalarının ilerlemesi ile birlikte şehrin dinamik bir Ar-Ge ekosistemine sahip olduğunu söyledi. Aksaray Teknoparkı şehre kazandırmayı, göreve geldikten sonraki ilk hedef olarak belirlediklerini anlatan Çakmak, “Paydaşlarımızla birlikte yoğun bir çalışma temposu içine girdik ve bugünlere ulaştık. Başarı sadece bizim değil; pek çok kurum ve kuruluş bize bu yolda her yönüyle destek verdi. Özellikle şehir bir bütün olarak Teknoparkı sahiplendi. Bu, bizim için çok önemliydi. Katkı veren herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi. Çalışmaların ilerlediği süreçte sanayi ile ilişkileri derinleştirmek adına da gayret gösterdiklerinden söz eden Rektör Yardımcısı, “Bir ayağımızın sürekli sanayide olması gerektiğini düşünüyoruz. Bunu sağlamak için görüşmelerimizi ve ziyaretlerimizi arttırdık. Şu anda Aksaray dinamik bir Ar-Ge ekosistemine sahip oldu. Artık bir araya gelebileceğimiz, bir masada toplanıp konularımızı konuşabileceğimiz ve iş birlikleri hususunda kafa yorabileceğimiz bir birimimiz var. İnşallah bu birim giderek gelişecek” dedi. Prof. Çakmak, konuşmasını, çok yakın zamanda Aksaray Teknopark binası için ihaleye çıkacakları bilgisiyle tamamladı.

Açılış konuşmasının ardından Ar-Ge ve Teknokent Firması Genel Müdürü Güven Ayyıldız ve Genel Müdür Yardımcısı Tufan Özcanlı “Teknokentlerde Güncel Mevzuat Düzenlemeleri” konusunda sunumlar yaptı ve soruları yanıtladı. Toplantıya çeşitli firmaların temsilcileri katıldı.

Bülten

Aksaray İl Milli Eğitim Müdürlüğü,
Sıradaki Haber Aksaray İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden önemli duyuru: Yer değişikliği başvuruları başladı!