Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

AKSARAY BİLİM VE SANAT MERKEZİ ÖĞRETMEN ve ÖĞRENCİLERİNDEN ROMANYA ZİYARETİ

avrupa birliği eğitim ve

avrupa birliği eğitim ve gençlik programları merkezibaşkanlığı tarafından hibelendirilen 2017 yılı erasmus ana eylem 2( ka2)okuleğitimi ve stratejik ortaklıklar kapsamında merkezimizin      “ the footprints of climate change fromanatolia to europe”  ( anadolu’danavrupa’ya İklim değişikliğinin ayak İzleri) isimli projesinin öğrenme/öğretme /eğitim etkinliklerinin ikincisi  24- 28eylül 2018 tarihlerinde romanya’nın craiova şehrinde yapıldı. 

aksaray bilim ve sanat merkezi İngilizce Öğretmeni elifÇakmak koordinatörlüğünde hazırlanan projenin ikinci öğrenme/ öğretme/ eğitimetkinlikleri 24- 28 eylül 2018 tarihlerinde türkiye, yunanistan ve portekiz’denöğrenci ve öğretmenlerinin katılımıyla romanya’nın craiova şehrindegerçekleştirildi. merkezimizden türkçe Öğretmeni nurhan varli,  fen bilimleri Öğretmeni hasan Çitak ve dörtöğrencimizin katıldığı 2017-1-tr01-ka219- 045616_1 numaralı proje bünyesindekietkinlikler romanya’nın farklı bölgelerindeki çevre sorunlarına dikkat çekmekamacıyla gezi, gözlem ve arazi çalışmaları olarak yapıldı.

katılımcı öğretmen ve öğrenciler ocnele mari tuzmadenlerini ve eskiden bir türk yerleşim birimi olan ancak tuna nehri üzerineyapılan barajın suları altında kalan ada kale’yi ziyaret ederek incelemelerdebulundular. yaratıcı atık tasarımı ile ilgili çalışan katılımcılar verilen atıkmateryallerden yeni ve kullanılabilir ürünler hazırladılar. Çevre bilincinigeliştirmeye ve duyarlılık oluşturmaya yönelik drama etkinliği hazırlanarak evsahibi okulun öğrencilerinin de katıldığı bir gösteride sunuldu.  yöresel müzik ve dansların yer aldığı gösterisayesinde katılımcılar farklı kültürleri tanıma imkânı buldular.

projede yer alan etkinliklerin, iklim değişikliğininfarklı ülkelerdeki etkilerini görmek ve alınan tedbirler ile ilgili bilgisahibi olmak açısından çok faydalı olduğu belirtildi.  

haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray Üniversiteli genç öğrenciler, TEKNOFEST’ten
Sıradaki Haber Aksaray Üniversitesi’nden gurur tablosu: Öğrenciler TEKNOFEST’te ödül aldı!