Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

60 yaş üstü için 3. Yaş Üniversitesi: Aksaray’da yeni bir dönem başlıyor!

Aksaray Üniversitesinde (ASÜ), 60 ve üzeri yaştaki bireylerin psikolojik, ruhsal ve fiziksel olarak toplumla iç içe bir hayat sürmesini sağlamak amacıyla kurgulanan “3. Yaş Üniversitesi” için ön hazırlıklar başladı.

Aksaray Üniversitesinde (ASÜ), 60

Türkiye’de farklı üniversitelerde aktif şekilde ilerleyen projenin ASÜ’de de uygulanabilmesi için Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yavuz Selim Çakmak ve ASÜ Genel Sekreteri Ahmet Bülbül başkanlığında bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda Aksaray Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Dursun Öztürk ve Aksaray Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürü Zülfikar Çakmak, Aksaray’da 60 ve üzeri yaşta yaklaşık 43 bin bireyin bulunduğunu ve bunun da toplam şehir nüfusunun yaklaşık yüzde 10’una denk geldiğini belirtti. Sosyal Hizmetler heyeti, 3. Yaş Üniversitesi’nin 60 ve üzeri yaş grubuna mensup yetişkinlere yeni bir hayat perspektifi açtığını belirterek, ASÜ’de farklı birimlerde görev yapan akademisyenlere temel yaklaşımlar üzerinden bilgiler aktardı. 3. Yaş Üniversitesinde yaşlılara, hazırlanan bir eğitim-öğretim programı kapsamında “Akıllı İlaç Kullanımı,” “Psikoloji,” “Müzik ve Dans,” “Kadınlar İçin Tamirat,” “Erkekler İçin Yemek,” “Teknoloji,” “Gıda Güvenliği,” “Sağlıklı Beslenme” gibi gündelik hayatlarını kolaylaştırıcı dersler veriliyor. Ders programları uygulamanın yapıldığı şehirlerdeki ihtiyaçlar doğrultusunda farklılıklar gösterebiliyor. Akademisyenler uygulamaya gönüllülük esasına göre katılım sağlıyor. Uygulamaya katılan yaşlı bireylere eğitim-öğretim sürecinin sonunda bir sertifika veriliyor.

Rektör Yardımcısı Prof. Yavuz Selim Çakmak, uygulama için gerekli ön hazırlık çalışmalarına başladıklarını ve hızla ihtiyaç duyulan altyapıyı oluşturmayı hedeflediklerini belirtti.

Bülten