Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

5 bin 224 Kamu personeli alımı için başvurular başladı.

Milli Savunma Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve Gelir

Milli Savunma Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve Gelir İdaresi Başkanlığı, toplamda 5.224 kamu personeli alımı için başvuruları almaya başladığını duyurdu.

Milli Savunma Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve Gelir İdaresi Başkanlığı, toplamda 5 bin 224 kamu personeli alımı için başvuruları almaya başladığını bildirdi.  Yapılan açıklamaya göre, Milli Savunma Bakanlığı’ndan 2 bin 224 astsubay alımı,Adalet Bakanlığı’nda bin hakim-savcı alımı,Gelir İdaresi Başkanlığı 2 bin memur alımı yapılacak.
Milli Savunma Bakanlığı’ndan 2 bin 224 astsubay alımı yapılacak

Milli Savunma Bakanlığı, Kara Kuvvetleri, Deniz Kuvvetleri ve Hava Kuvvetleri Komutanlıkları adına toplam 2 bin 224 askeri personel alımı gerçekleştireceğini bildirdi. Başvurular, 27 Kasım tarihine kadar MSB Personel Temin internet sitesinden online olarak yapılabilecek.

Adalet Bakanlığı’nda bin hakim-savcı alımı yapılacak

Adalet Bakanlığı, bünyesinde gerçekleşecek olan bin hakim-savcı alımı için başvurular sürüyor. Başvuru süreci 16 Kasım’a kadar devam ederken başvurular ÖSYM’nin ilan.gov.tr üzerinden gerçekleştirilebilecek.

Gelir İdaresi Başkanlığı 2 bin 000 memur alımı yapılacak

Gelir İdaresi Başkanlığı, 2 bin 000 memur alımı için başvuruları kabul ettiğini duyurdu. Başvurular, 8 – 16 Kasım 2023 tarihleri arasında bireysel olarak internet aracılığıyla veya mobil uygulamalarından yapılabilecek.

Adalet Bakanlığı’ndan yargı ve avukatlık alımları yapılacak

Adalet Bakanlığı, 2023 dönemi için yazılı yarışma sınavı ve mülakat ile 800 adlî yargı hâkim ve savcı yardımcısı, 100 avukatlık mesleğinden adlî yargı hâkim ve savcı yardımcısı, 100 idari yargı hâkim yardımcısı alımı yapacak.  Sınavlar, 23 – 24 Aralık 2023 tarihlerinde belirtilen sınav merkezlerinde gerçekleştirilecek

Başvuru koşulları ve sınav aşamaları

Başvuru yapacak adayların 35 yaşını doldurmamış olmaları, Türk vatandaşı olmaları, kamu haklarından yasaklı olmamaları gibi koşulları taşımaları aranacak. Başvurular, 8 – 16 Kasım 2023 tarihleri arasında yapılabilecek. Geç başvuru günü ise 21 Kasım 2023 olacak.

Sınavlar, Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi, Ortak Alan Bilgisi Testi ve branşa özel testlerle 4 oturumda gerçekleştirilecek. Sınav merkezleri arasında Adana, Ankara, İstanbul, Erzurum, İzmir ve Trabzon gibi şehirler yer alacak.

Başvurular, ÖSYM’nin internet adresinden veya mobil uygulamalarından yapılabileceği gibi belirli Başvuru Merkezlerinden de gerçekleştirilebilecek.

Aksaray Üniversitesi tarafından yapılan duyuruya
Sıradaki Haber ASÜ’de kayıt süreci başladı; İşte tüm merak edilenler