Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

475 POLİS ADAYI POLİSLİĞE İLK ADIMLARINI ATTI

aksaray Şehit Önder güzel polis

aksaray Şehit Önder güzel polis meslek eğitim merkezi müdürlüğü 22. dönem öğrencilerini  mezun etti.

aksaray Şehit Önder güzel polis meslek eğitim merkezindedüzenlenen mezuniyet töreninde 475 polis adayı yemin ederek mesleğe ilk adımıattı.

aksaray Şehit Önder güzel polis meslek eğitim merkezi(pomem)’nde eğitimlerini tamamlayan  296kadın 179 erkek 475 polis adayı ile birlikte yemin ederek mezun olmanıngururunu yaşadı. tören pomem müdürü niyazi turgay’ın konuşması ile başladı. turgaykonuşmasında; aksaray Şehit Önder güzelpolis meslek eğitim merkezi müdürlüğümüzün 22. dönem mezunlarının yemintörenine katılarak, bizleri yalnız bırakmadığınız için ve gurur gününü yaşamakyetiştirdiğimiz fidanları devletin ve milletin hizmetine sunmak için burayagelmiş olan ve artık aynı büyük ailenin bir parçası olduğumuz annelerimizbabalarımız kardeşlerimiz öğrencilerimizi bu mutlu gününde yalnız bırakmayıpgururlandırdığınız için şahsım ve mesai arkadaşlarım adına hepinizeşükranlarımı sunar hoş geldiniz der en kalbi duygularımla selamlarım. 271000mkare içerisinde kurulu olan müdürlüğümüz bugün mezun edeceğimiz 296 kadın, 179erkek olmak üzere toplam 475 öğrencimiz ile birlikte açıldığı 1995 yılındanbugüne kadar toplam 11 bin 554 öğrenci mezun etmiş bir eğitim kurumudur. müdürlüğümüz vatan ve millet aşkıyla atatürk ilke ve inkılaplarına bağlıtürkiye cumhuriyetine karşı vazife ve sorumluluklarını bilen toplum yararınıkişisel menfaatlerinin üstünde tutan ilmi ve mesleki beceriye sahip polis olmanınşeref ve gururunu yaşayan görevi esnasında karşılaşacak sorunları hukuk devletiilkelerine göre çözebilme kabiliyeti gelişmiş dünya standartlarına uygunbaşarılı görevler ihya etme yapabilme yeteneğine sahip polis memurlarıyetirmeye çalıştık.

amacımız ülkemize milletimize milli ve manevideğerlerimize bağlı zihni hür alnı açık, başı dik mesleğin ona yüklediği ağırama önemli sorumlulukların bilincinde olan polisler yetiştirebilmek için çabasarf ediyoruz. bu amaçla öğrencilerimize mesleki eğitim verirken diğer yandanmeslek ahlakı ve bilincini vermeye çalıştık. sadece iyi bir polis değil aynızamanda vatansever ve dürüst yetiştirmeyi arzu ettik dedi.

İyİ parti aksaraymilletvekili ayhan erel; “canlarıyla vatanımıza hayat kanlarıyla dabayrağımıza renk veren tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. gazilerimizehürmetlerimi sunuyorum. az önce istiklal marşı okunurken bu yiğit gençleringözlerine baktım. gözlerinde 40 çerisiyle beraber Çin sarayını basan kürşat’ıncesaretini ve kararlılığını gördüm. yine bu gençlerin gözlerinde atınınkuyruğunu askerler gibi bağlayıp beyaz kefenini giyip küffar ordusunun üzerineatılan alparslan’ı gördüm. yine gözlerinde ya bizans beni alır. ya da benbizans’ı alırım diyen fatih sultan mehmet han’ı gördüm. yine bu gençleringözlerinde ben size taarruzu değil ölmeyi emrediyorum diyen mustafa kemal’i ve Çanakkaleruhunu gördüm. ne mutlu bize ne mutlu ailelerine ne mutlu polis teşkilatına”dedi.

mhp aksaray milletvekiliramazan kaşlı; “polis teşkilatımızın kurulduğu ilk günden beri halkımızınhuzuru ve güvenliği ile vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü için muhafazaetmek için çalışmaktadır. sizler yeni bir yolun başlangıcında olmak idrakiyleen şerefli varlık olan insanın yer aldığı kutsal polislik mesleğini icraedeceksiniz. bugünden itibaren ülkemiz ve milletimiz adına çok büyüksorumluluğu yükleniyorsunuz. ayrım yapmaksızın bu ülkedeki her bir ferdin huzurve emniyetinin teminatısınız. Ülkemizin milletimizin özgürlüğümüzün bağımsızlığımızındemokrasimizin geleceğe kararlı adımlarla yürüyüşümüzün güvencesi sizlersiniz.nasıl ki vatandaşın huzuru ve güvenliği görevinizi yerine getirirken devletingüvenliğini tehlikeye atacak her türlü yapılanmanın yıkıcı bölücü paralelyapılanmanın daima karşısında olacağız ve azimle mücadele edeceğiz.sorumluluğunuz ne kadar büyük olursa olsun görevinizi hakkıyla yerinegetireceğinizi biliyor görevinizi yaparken adalet ve eşitliğin her daimrehberiniz olacağına gönülden inanıyorum. Ülke ve millet olarak sürekli içerdeve dışarda belalarla uğraştığımız bu dönemde buna rağmen hiçbir anne ve babaçocuğunu polis asker yapmaktan geri kalmadı. bu da vatanın milletin manevideğerlerimizin bayrak sevgisinin ne kadar önde olduğunu apaçık göstergesidir.bilin ki bu devlet gerek kanuni düzenlemeleri gerek maddi imkânlarıyla azizmilleti dualarıyla her zaman sizin arkanızda olacaktır. bugünde sizleri veailelerinizi gönülden tebrik ediyor yeni görev yerlerinizde başarılardiliyorum. yolunuz ve bahtınız açık olsun” dedi.

ak parti aksaraymilletvekili cengiz aydoğdu; “türkiye’nin muhtelif yerlerinden geleniftihar ettikleri çocuklarının hayata katılışının izlemek için aramızda olanaksaray’ımızda olan bütün velilere hoş geldiniz demek istiyorum. Şehit Öndergüzel polis okulu adını 15 temmuz şehidimizden alan bir müessesenin mezuniyettörenindeyiz. kıymetli kardeşlerim şehidi olan yere biz peygamber ocağıdiyoruz. yüce türk milleti şehit veren kurumlarını peygamber ocağı olarakisimlendirir. ordumuz öyledir, polis teşkilatımız öyledir, jandarmamız öyledir.bunun yanında görev için şehit olan kamu görevlileri de bir peygamber müjdesiolarak, peygamber hediyesi olarak peygamber ocağı deriz. Çünkü bizimpeygamberimiz bir din getirmiş, kitap getirmiş, millet kurmuş ve devlet kurmuş.devlete ait bütün makamlar aynı zamanda peygamber ocağıdır. yüce türk milletibütün diğer müslüman devletlerden farklı olarak onu böyle isimlendirilmiştir.Şu anda peygamber ocağında onun ruh ve sinsileriyle türkiye cumhuriyetidevleti’nin onun getirdiği mesajın dünyadaki son kalesi. türkiyecumhuriyeti’nin bekası için görev yapacaktır. hayat atılacaklar, rızıklarınıtemin edecekler, hem maddi hem manevi rızıklarını temin edecekler. bütünkardeşlerime başarılar diliyorum. esasında bugün eğitim bitiyor ama asıl eğitimbugün başlıyor Çünkü asıl bizim mektebimiz milletin mektebidir. sokağaçıktığımızda devletin temsili ile üzerimizdeki üniformalarla milletin sizegösterdiği umut, güven, saygı, hürmet hepsi sizi yeni bir mektebe alır. asılbaşarı bu mektepten muvaffakiyetle mezun olmaktır. ben milletimin kıymetlievlatlarının bu mektepten başarıyla mezun olup cenabı hakk’ın huzurlarınaşahadetnameleriyle gideceklerinden, mezuniyet belgeleri ile gideceklerindenadım gibi eminim. hepinize hürmetlerimi saygılarımı sunuyorum” dedi.

aksaray valiyardımcısı ve vekili mustafa türkcan; “devlet üç esas üzerine ayakta durur.bağlılık, itaat ve sadakat. Çalıştığı kuruma ve teşkilata bağlı olacaksın.sıralı amirlerine itaat edeceksin ve devletine sadakat göstereceksin. sevgiliöğrenciler buradan mezun olduktan sonra önünüzde bir hedef var. bu hedefdurmadan yürümek, türk milletine ve türk devletine hizmet etmektir. siz hizmetederken dik duracak, hür olacak ve hukuktan ayrılmayacaksınız. sevgiliöğrenciler, vatan için yaşa aşkın için öl. evet, siz vatanınız için yaşayacak aşkınıziçinde öleceksiniz. o aşk gökyüzünde dalgalanan bayraktır. o aşk doğupbüyüdüğünüz emeklediğiniz, yürüyüp, koştuğunuz topraktır. o aşk annenizingözündeki bir damla yaştır. o aşk 3 bin yıllık türk tarihinin örf vegelenekleridir” dedi.

aksaray Şehit Önder güzel pomem’de düzenlenen mezuniyettörenine, aksaray vali vekili mustafa türkcan, ak parti milletvekili cengizaydoğdu, mhp milletvekili ramazan kaşlı, İyi parti aksaray milletvekili ayhanerel, aksaray Üniversitesi rektörü  prof.dr. yusuf Şahin, garnizon komutanı jandarma albay fuat anık, pomem müdürüniyazi turgay, İl emniyet müdürü ali karabağ, protokol mensupları, siyasi partitemsilcileri, mezun polislerin aileleri ve çok sayıda davetli katıldı.

haber vedat t.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer,
Sıradaki Haber Aksaray’da Osmanlı eserleri yeniden canlanıyor!