Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

28 ŞUBAT TOPYEKÛN İMHA HAREKETİYDİ

uluslararasımedya enformasyon derneği (umed)

uluslararasımedya enformasyon derneği (umed) ile aksaray Üniversitesi (asÜ) İletişimtopluluğu’nca aksaray’da açılan medya akademisi’nde “28 Şubat’ın suç ortağımedya” konulu panel düzenlendi.

panelinmoderatörlüğünü yapan asÜ rektörü prof. dr. yusuf Şahin, “28 Şubat sadece biraskeri darbe değil, medya, iş dünyası ve birifingli yargı eliylegerçekleştirilen topyekûn bir imha hareketidir” dedi. gazeteci yazar kenankıran, asÜ merkez derslikler konferans salonu’nda gerçekleştirilen vemoderatörlüğünü asÜ rektörü prof. dr. yusuf Şahin’in yaptığı panelde 28Şubat’ın bir darbe olduğunu söyledi. bir başbakan eşinin 28 Şubat sürecinedeniyle başörtülü olduğu için gata’da tedavi gören nejat uygur’u ziyaretegidemediğini belirten kıran, “28 Şubat süreci bal gibi de darbeydi. seçilmişbir hükümet, iktidar indirildi ve inançlı insanlara baskı uygulandı. 71 yaşındakanser hastası bir annemizin yani medine bircan’ın, başörtülü fotoğrafı olduğuiçin tedavisine başlamadılar. o dönemde medya neredeydi? o dönemin merkezmedyası medine bircan’ın durumunu yazmadı. medya, nasıl yakup köse’ye sahipçıkmadıysa ona da sahip çıkmadı.” ifadelerini kullandı.

-“Şuan medya sonuna kadar Özgür”

kıran,28 Şubat döneminde seçilmiş bir başbakana hacca gittiği için bir generaltarafından hakaret edildiğini söyledi. “o dönemde başörtüsü yasağıuygulanıyordu” diyen kıran, şunları kaydetti: “Çevik kuvvet ve keskinnişancılar okullarda bekliyordu ve imam hatip liselerine giden öğrenciler okulaalınmıyordu. Şu an medya sonuna kadar özgür. 1960’ta özgür medya olsaydı adnanmenderes asılmazdı. 28 Şubat’ta darbeciler seçilmiş hükümeti düşürdü, medya dadestek verdi. 15 temmuz’da da özgür medya olduğu için başarılı olamadılar.bugün özgür medya olduğu için darbe girişimleri başarılı olmuyor.” gazeteci yazarkemal gümüş de yakup köse’nin o dönemde özgürlüğü gasp edilmiş binlerce masumçocuktan sadece biri olduğunu söyledi. fetÖ’nün her dönemde medyayı toplumumanipüle etmek için kullandığına dikkati çeken gümüş, şu değerlendirmelerdebulundu: “toplumda medya milli olmazsa ülkenin geleceğini hassas değer olarakbenimsemezse ve dışardan emir alırsa bu kaotik ortamlar her zaman devam eder.türkiye’de medya patronları genelde iş adamları olmuştur. İş adamları içinde deyapılanan fetÖ’nün yöntemi de buydu. fetÖ, muhafazakâr medya üzerinden bunuyapamazdı çünkü o dönemde ulusalcı kesimi inandıramayacakları için merkezmedyayı, doğan medya grubu’nu kullandılar. yine o dönemde trt’ye bile itibaredilmezdi. sağlıklı bir toplum inşa edilecekse medyanın toplumun milli vemanevi değerlerine düşman olmaması gerekiyor.”

-“ezan okuduğum İçin tekerrür suçundan mahkemeye Çıkarıldım”

gazeteciyazar yakup köse de 14 yaşında cezaevine girdiğini anlattı. küçük yaşta 18 yıl8 ay hapis cezasına mahkûm edildiğini belirten köse, “bugün mısır’dayaşananlar, türkiye’de de 28 Şubat döneminde yaşandı. ben cezaevindeyken odönemde koğuşlarında ‘kur’an-ı kerim ele geçirildi’ diye haberler yaptılar.kendi düşüncelerini kabul etmeyen herkese o dönemde zulmettiler. İnancım gereğiezan okuduğum için tekerrür suçundan mahkemeye çıkarıldım ve ikinci kez hapiscezasına mahkûm edildim” diye konuştu.

panelinmoderatörlüğünü yapan asÜ rektörü prof. dr. yusuf Şahin, “28 Şubat sadece biraskeri darbe değil, medya, iş dünyası ve birifingli yargı eliylegerçekleştirilen topyekûn bir imha hareketidir” dedi. panele uluslararası medyaenformasyon derneği (umed) başkanı aslan değirmenci’nin yanı sıra çok sayıdaöğrenci katıldı.

haber  merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri,
Sıradaki Haber Aksaray Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğrencilerinden Liselilere Tanıtım Gezisi