Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

26 Alanda Öne Çıkan ASÜ, Birinci Bölge Üniversiteler Arasında

Aksaray Üniversitesi’nin (ASÜ) hacim

Aksaray Üniversitesi’nin (ASÜ) hacim ve kalite bakımından yetkin olduğu alan sayısı 26’ya yükseldi. Alan Bazlı Yetkinlik Analiz Raporuna göre birinci bölge üniversiteler içinde olan ASÜ, toplam 131 alanın 80’inde listede yer alıyor.

– 2020 Yılında ASÜ, 24 Alanda Ön Plana Çıkmıştı –

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Teknoloji ve Yenilik Politikaları Daire Başkanlığı, üniversitelerin 2021 yılını kapsayan alan bazlı yetkinlik analiz raporunu yayımladı. 2020 yılında 24 alanda öne çıkan ASÜ, son raporda 26 alanda ön plana çıkıyor. İlgili alanlar şöyle: Filtrasyon ve Ayırma, Fizikokimya, İktisat, Gıda İşleme, Üroloji, Organik Kimya, Gıda Biyoteknolojisi, Polimer ve Plastikler, Eğitim, Kataliz, Atomik, Moleküler Fizik ve Optik, Hidrojen ve Yakıt Pilleri, Gıda Güvenliği, Kulak-Burun-Boğaz, Dermatoloji, Romatoloji, İnorganik Kimya, Yüzey ve Arayüz, Yer Bilimleri, Yoğun Madde Fiziği, Elektrikli ve Hibrit Araç Teknolojileri, Analitik Kimya, Ortopedi, Nükleer Enerji, Akışkanlar Dinamiği, Hayvan Besleme.

– Haritalandırma 131 Araştırma Alanına Göre Yapıldı –

İlgili çalışma, üniversitelerin araştırma alanları bazında performanslarının karşılaştırmalı olarak değerlendirilebilmesini sağlıyor ve hazırlanan rapor, ulusal politikaların, bölgesel planların ve kurumsal stratejilerin belirlenmesi gibi çeşitli kritik süreçlerde, veriye dayalı karar alma mekanizmalarının desteklenmesine katkı sağlıyor. “Üniversitelerin Alan Bazlı Yetkinlik Analizi” çalışmasında bu yıl 164 üniversite 131 alt araştırma alanına göre haritalandırıldı. Analize göre kalite göstergeleri yüzde 60, hacim göstergeleri ise yüzde 40 ağırlığa sahip. ASÜ, hacim ve kalite bağlamında birinci bölge üniversiteler içinde yer alıyor. Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin, ASÜ’nün hem kendisiyle yaşıt hem de kendisinden daha kıdemli pek çok üniversiteyi geride bıraktığını söyledi.

Şahin, hacim ve kalite göstergelerinin Türkiye’nin ve ASÜ’nün uluslararası düzeyde görünürlüğüne katkı anlamına geldiğini belirtti ve akademik çalışmalarıyla sürece destek veren herkese teşekkür etti.

Haber Bülteni