Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Trafik Jandarması Hız Konusunda Uyardı

  Aksaray İl Jandarma

 

Aksaray İl Jandarma Komutanlığı ekipleri sürücülere ve vatandaşlara; hız, güvenli sürüş kuralları, trafik güvenliği ve emniyet kemerinin önemi konusunda bilgilendirme faaliyetleri yaptı.

Ülke genelinde gerçekleşen kazaların büyük çoğunluğunun aşırı hız kaynaklı olarak meydana geldiğinin tespit edilmesi üzerine Aksaray Trafik Jandarma ekipleri farkındalık eğitimleri ve denetim faaliyetlerini gerçekleştiriyor.

Aşırı hızdan kaynaklı olarak meydana gelen kazaların önüne geçmek adına çalışmalarını sürdüren Trafik Jandarma ekipleri bu kapsamda sürücülere ve vatandaşlara; hız, güvenli sürüş kuralları, trafik güvenliği ve emniyet kemerinin önemi konusunda bilgilendirme faaliyetleri icra etti.

İcra edilen bilgilendirme faaliyetinde sürücülere ve vatandaşlara, sürücülerin kullanmış olduğu aracın hızını ayarlarken hem yasal hız sınırına hem de aracın içinde bulunduğu ortamın özelliğine göre (yük ve teknik özelliğine, yol, hava ve trafik durumuna, dönemeçli yollarda ilerlerken, tepe üstlerine, kavşaklara ve yaya geçitlerine yaklaşırken) hızlarını ayarlamaları gerektiği, güvenli sürüş kuralları ve trafikte emniyet kemeri kullanımının önemi hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

İl Trafik Jandarması ekipleri bilgilendirme faaliyetlerinin yürütüldüğü esnada hız ve emniyet kemeri denetimlerini de gerçekleştirdi.

Haber: Ağustos Gerçe