aksaray emniyetmüdürlüğü ekipleri suçlulara göz açtırmıyor.
eylül ayı boyunca yapılanbaşarılı operasyonlar ile aksaray’da güven ortamı sağlayan aksaray emniyetmüdürlüğü suçla mücadeleye devam ediyor.
İşte aksarayemniyet müdürlüğünce eylül ayında yapılan operasyonlar;
“kom ve narkotik suçlarla mücadele Şube müdürlüğü görevlilerince; kaçakçılık ve organize suç örgütleriyle, uyuşturucu-uyarıcı madde ticaretiyapan, nakleden, suç işleyerek ekonomik ve haksız kazanç elde eden,uyuşturucu-uyarıcı maddeleri pazarlamaya çalışmak suretiyle geleceğimiz olançocukları ve gençleri zehirlemeye ve hayattan koparmaya çalışan suç örgütleri,örgüt üyeleri, sokak satıcıları, maddeleri temin eden ve nakleden veya bu suçaiştirak eden şüpheliler ile mücadele kapsamında yürütülen çalışmalarda; 58 ayrıolayda, 65 şüpheli şahıs yakalandı, 9şahıs tutuklanarak cezaevine teslim edildi.
Şüpheli şahıslardan; 84 gram eroin,1 kilo 845 gram kubaresrar, 57 gram toz esrar, 33 kök hint kenevir bitkisi, suçta kullanıldığıdeğerlendirilerek el konulan 5.645 tl para, değişik miktarlarda metamfetamin,sentetik ecza hap ve captagon gibi uyuşturucu maddeler ile 94 şişe kaçak içki,2 ruhsatsız tabanca, 1 adet tüfek 66 adet fişek ele geçirildi.
asayiş Şube müdürlüğü ekiplerigörevlilerince cinayet, yağma, hırsızlık,dolandırıcılık ve fuhuşla mücadele ve haklarında yakalama kararı bulunan firarişahısların yakalanmasına yönelik yürütülen uzun soluklu takipler sonucunda, 104 şahıs yakalanmış, 56 şahıs tutuklanarak cezaevine teslimedildi.
ekipler tarafından 652 olaya müdahale edildi, bu olaylarla ilgili 812şüpheli şahıs yakalandı, 10.608 şahıs gbt sorgulaması yapıldı, değişiksuçlardan aranan 128 şahıs yakalanarakhaklarında gerekli adli işlemler yapıldı.
meydana gelen hırsızlık,oto hırsızlığı ve dolandırıcılık olaylarında; piyasa değeri yüzbinlerce liraolan 2 adet oto, 30 adet bilezik, lcd televizyon, oto teybi, bakır kablo, 6motosiklet elde edilerek sahiplerine teslim edildi.
Şüpheli şahıslardan;10 adet tabanca, 19 adet kurusıkıtabanca, 6 adet tüfek, 20 adet bıçak, 318 adet fişek ve diğer suç aletlerinden ( muşta, gür, sopa, havaifişek vb.) 12.85 gram eroin, 247.45 gram esrar, 6.4 gram bonzai,5 gram metafetamin, 74 adet uyuşturucu hap ele geçirildi.
aksaray genelinde kayıpmüracaatı yapılan 26 (20 bayan, 6erkek) şahsın 24’ü bulundu, 2 şahıs(1 erkek,1 bayan ) halen kayıp olarak aranmakta.
bölge trafik denetleme ve Şehir İçi trafik denetlemeŞube müdürlüğü ekiplerince, yaz tatilinin bitmesi ve okulların başlaması ileözellikle okullarımızın bulunduğu yol güzergâhlarında yapılan denetimlersonucunda; 18.329 araç ve sürücüsü, 301 okul servis ve sürücüsükontrol edildi, 2918 sayılı karayolları trafik kanununun “ticari amaçla yük ve yolcu taşımak, emniyet kemeri takmamak, taşımasınırının üstünde yük taşımak, hızsınırlarını ihlal etmek, trafik sigortası ve araç muayenesi bulunmayanaraçlara, sürücü belgesiz araç kullanmak ve kullandırmak, alkollü araçkullanmak” ihlallerini gerçekleştirdiği tespit edilen 5.558 araç ve sürücüsüne2.409.878 tl. trafik idari paracezası uygulandı.
alkollü araç kullanmaktan 45 araç sürücüsünün, 100 ceza puanıdoldurmaktan sağlık şartlarından dolayı sürücü belgesine geçici olarak el konuldu.
yapılan denetimlerdetoplam 263 araç trafikten menedilmiş, 145 tanesi otoparkaçekilmiş, 118 araç iseeksikliklerini gidermek üzere uygulama noktasında geçici izin belgesidüzenlenerek araç sahibine veya sürücüsüne teslim edildi.
Şehir içi ve bölge trafik denetleme Şube müdürlüğü sorumluluk alanı içerisinde toplam 98 yaralanmalı trafik kazası meydanagelmiş, bu kazalarda 250 kişiyaralandı, 3 ölümlü kaza meydanagelmiş bu kazalarda 8 kişi hayatını kaybetti.
aksaray’da kurulu bulunan kgys (kent güvenliği yönetimsistemi) merkezinden trafik denetimleri sürdürülüyor. mobese kameralarındanyapılan denetimlerde; ters yönegiren, kırmızı ışık ihlali yapan, hatalıpark eden, araç kullanırken telefonla görüşme yapan ve emniyet kemeri takmadığıtespit edilen 192 araca 27.226 tl idari para cezası uygulandı.”
aksaray emniyet müdürü ali karabaĞ ise yaptığıaçıklamada; “suç ve suçluylamücadelemiz, evrensel ve insan haklarına saygılı, topluma karşı sorumlulukduygusuyla, yenilikçi, akılcı ve sistematik çağdaş çalışma anlayışı içerisinde,kaynaklarımızı en etkin ve verimli şekilde kullanarak yasaların tanıdığısorumluluklar çerçevesinde kararlılıkla sürdürülecektir” dedi.
haber yaşar karatay

