Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Sessiz yürüyüşle dünya çalkalandı: Aksaray hekimleri ayakta!

Aksaray Üniversitesi tıp fakültesi öğrencilerinin katılmış olduğu, Ulu Cami önünde 30. haftada sessiz yürüyüşüne AK Parti Aksaray milletvekili Hüseyin Altınsoy da pankart tutarak eyleme katılarak destek verdi.

Aksaray Üniversitesi tıp fakültesi

Aksaray Hekimlerinden Gazze İçin Sessiz Yürüyüş

Hastaneye saldırı savaş suçudur

Aksaray Üniversitesi tıp fakültesi öğrencilerinin katılmış olduğu, Ulu Cami önünde 30. haftada sessiz yürüyüşüne AK Parti Aksaray milletvekili Hüseyin Altınsoy da pankart tutarak eyleme katılarak destek verdi.

Aksaray’daki hekimler, Gazze’de yaşanan soykırım, işgal ve teröre dikkat çekmek amacıyla düzenledikleri sessiz yürüyüşlerini 30. haftada da sürdürüyor. Ulu Cami önünde gerçekleştirilen eylemde konuşan hekimler, Gazze halkına destek mesajları verdi.

Gazze halkına selam olsun

Eylemde konuşan hekimler, 8 aydır süren soykırım ve zulme karşı direnen onurlu Gazze halkına selam gönderdi. Hekimler, “Türkiye’deki hekimler, sağlık çalışanları ve vicdan sahibi vatandaşlar olarak, Sessiz Yürüyüşümüzün 30. haftasında yeniden Gazze’yi hatırlamak ve hatırlatmak için toplandık,” dediler.

İsrail’in zulmü devam ediyor

Hekimler, İsrail’in yıllardır sürdürdüğü sistematik işgal ve zulmün, 7 Ekim’den bu yana katlanarak devam ettiğini belirtti. “Gazze’ye her gün, her dakika bombalar yağıyor ve şehit haberleri geliyor. Gazze halkı ölümle, açlıkla ve hastalıkla boğuşuyor,” dediler.

Şok eden istatistikler

Eylemde, Gazze’de yaşanan trajedinin boyutlarıyla ilgili çarpıcı rakamlar paylaşıldı:
– 15 bini çocuk olmak üzere 36 bin kişi şehit oldu.
– 498 sağlık çalışanı ve 147 gazeteci öldürüldü.
– 7 adet toplu mezar bulundu.
– 80 binden fazla yaralı var.

Gazze halkının direnişi

Hekimler, Gazze halkının imanına, cesaretine ve sabrına hayranlıklarını ifade ederek, “Gazze halkı zor durumda olsa dahi bu mücadeleyi kazandı ve kazanmaya devam ediyorlar,” dediler. Ayrıca, Gazze’nin, insanların marka düşkünlüğünü ve eğitimin diplomadan ibaret olmadığını ortaya koyduğunu belirttiler.

Birleşmiş Milletler ve NATO’ya eleştiri

Gazze’de yaşanan olaylar üzerinden Birleşmiş Milletler ve NATO’ya eleştiriler yönelten hekimler, “Gazze bombalanınca anladık ki ‘Birleşmiş Milletler, NATO’ hepsi oyundan ibaretmiş. 10 bin Müslüman çocuğun ölmesi, 10 tane köpeğin ölmesi kadar değerli değilmiş,” dediler.

Gazze’nin öğrettikleri

Hekimler, Gazze’nin kendilerine birçok ders verdiğini ifade ederek, “Gazze bize üniversite oldu. Gazze bize rahmet kaynağı oldu. Gazze bize çocuk sevgisinin nasıl olması gerektiğini öğretti. Gazze bize yürek neymiş, onu öğretti,” dediler.

Zulme karşı direniş sürecek

Hekimler, eylemin sonuna doğru yaptıkları açıklamada, “Bizler hekimler ve sağlık çalışanları olarak, 30. haftasında toplandığımız yürüyüşümüzde haykırıyoruz: ‘Kanıksamayacağız! Normalleştirmeyeceğiz! Sabırla ve azimle zulme karşı duranlar olacağız!’” dediler.

Bu sessiz yürüyüşle, Gazze’deki dramı gündeme taşımaya ve dünya kamuoyunu duyarlılığa çağırmaya devam edeceklerini belirttiler. *Avni KURU