Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Seçim Sürecine Gölge Düşüren İddia: Aksaray’da Oy Karşılığında Para Veriliyor!

Muhtar Adayı Şahin Öz,

Muhtar Adayı Şahin Öz, Seçim Kampanyasında Oy Almak İçin Para Verilmesine Karşı Çıkıyor: ‘Oyunuz Namusunuzdur, Satmayın!

Hürriyet Mahallesi Muhtar adayı Şahin Öz, seçim sürecine dair çarpıcı bir iddia ortaya attı. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, mahalle sakinlerini oy karşılığında para almak ve vermek konusunda uyardı. Öz, paylaşımında, “Bu insanları ben anlamıyorum ya. Oy para satılmaz. Para verdi diye mahalleye bir şey yapmayan bir muhtar para verdiğinde, oyunuzu ona verelim gibi bir düşünen insanlar var” ifadelerini kullandı.

Öz, paylaşımında oy hakkının kutsallığına vurgu yaparak, bu tür uygulamaların hem dinen hem de ahlaki olarak yanlış olduğunu belirtti. “Oy namustur. İki benim neznimde oyunu satın alan kimse, çocuklarına haram yedirmiştir. Onu da Allah çıkarır. Oyunuzu para değişimi için satmayın. Bu oyunun öte tarafındaki hesabını kimse veremez. Allah ağır hesap sorar” diyen Öz, seçmenleri bu tür uygulamalara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Şahin Öz’ün bu çıkışı, seçim atmosferinde önemli bir tartışma konusu haline gelirken, mahalle sakinleri de konuyla ilgili çeşitli görüşlerini dile getiriyor. Özellikle, seçim sürecinin adil ve şeffaf bir şekilde geçmesi gerektiğini vurgulayan vatandaşlar, adayların oy karşılığında para dağıtmasının demokratik sürece zarar verdiğini belirtiyor. Haber; Avni Kuru