Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

OTOMOBİL HIRSIZI 3 KİŞİ TUTUKLANDI

İç anadolu bölgesinde il

İç anadolu bölgesinde il il gezerek otomobil çalan vepolisin operasyonuyla yakalanan 5 şüpheliden 3’ü tutuklandı.   

edinilen bilgiye göre, aksaray’da 4 ay önce meydana gelenotomobil hırsızlığı olayının ardından İl emniyet müdürlüğü kaçakçılık veorganize suçlarla mücadele (kom) Şubesi ekipleri şüphelilerin yakalanabilmesive olayların aydınlatılabilmesi için geniş çaplı araştırma ve soruşturmabaşlattı. soruşturma kapsamında bazı şüphelileri tespit eden kom ekipleri 4 ayboyunca teknik ve fiziksel takip yaptı. tespiti yapılan şahısların suç işlemekamacıyla örgüt kurmak, suç delillerinden suç örgütünün toplam 5 ayrı otohırsızlığı eylemi gerçekleştirildiğinin tespiti ve diğer bulgularla hareketegeçen kom ekipleri, aksaray cumhuriyet başsavcılığının talimatlarıdoğrultusunda 25 aralık günü saat 07.00 sıralarında aksaray merkezli ankara,konya ve konya’nın karapınar ilçesinde eş zamanlı operasyon yaptı.gerçekleştirilen operasyonlarda a.a. (35), r.t. (37), b.y. (44), a.s. (37) vef.a. (21) isimli 5 zanlı yakalanarak gözaltına alındı.

Şüphelilerin konya, karaman illeri ile karapınarilçesindeki oto sanayisindeki iş yerlerinde yapılan aramalarda çalıntı 7 ayrıaraç ele geçirilirken, çok sayıda araca ait plaka, araçlardan kesilmiş veüzerinde şase numarası bulunan araç parçaları, kilitli araçları açmaya yarayanmaymuncuk tarzı aparatlar, araçları düz kontak yapmaya yarayan aparat, araçbilgilerini değiştirmek ve change yapmak için kullanılan, üzerinde rakamlarbulunan cihaz, araç alım ve satımlarına ilişkin çok sayıda vekalet elegeçirildi. ele geçirilen 7 ayrı aracın aksaray, karaman, konya ve ankaraillerinden çalındığı tespit edildi.

operasyonun ardından sorgulanmak üzere İl emniyetmüdürlüğüne getirilen 5 şüpheli, sorgularının tamamlanmasının ardından bugünsabah, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, nitelikli hırsızlık, niteliklidolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik suçlarından aksaray cumhuriyetbaşsavcılığına sevk edilirken, a.a., r.t. ve b.y. tutuklanarak cezaevinegönderildi. f.a. adli kontrol şartıyla serbest kalırken, a.s. ise salıverildi.

İha

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray'ın Sevinçli köyünde, arpa ekili
Sıradaki Haber Aksaray’da tarım arazisi alevlere teslim oldu! İşte o anlar!