Aksaray’ın Hacıhasanlı Mahallesi PTT Caddesi’nde yaşanan olayda, eşinin 17 yaşındaki erkek kardeşi tarafından darp edildiğini öne süren genç bir kadın, evden yalın ayak kaçarak sokaktaki vatandaşlara sığındı.
Olay, saat 14.30 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, evde yaşanan tartışmanın ardından genç kadın, kayınbiraderinin kendisine saldırdığını belirterek, çevredeki esnaftan yardım istedi. Parmağının darp sırasında yaralandığını ifade eden kadın, çevre esnafı tarafından sakinleştirilirken, kendisine terlik de verildi.
İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, mağdur kadını polis otosuna alarak önce tedavi için Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesine daha sonra karakola götürdü. Kadın, şikâyetçi olduğunu beyan etmesi üzerine polis olayla ilgili inceleme başlattı.
Mahalle sakinleri yaşananlara tepki gösterirken, “Kadıncağız ne haldeydi, yalın ayak sokakta feryat ediyordu” sözleriyle olaya tanıklık ettiklerini dile getirdi.
Avni Kuru

