Edinilen bilgilere göre Aksaray’ın en işlek noktalarından biri olan Ebulfeyz Elçibey Caddesi ile Atatürk Bulvarı kesişiminde öğle saatlerinde yaşanan yılan paniği, vatandaşlara korku dolu anlar yaşattı. Şehir merkezinde hareket halinde olan yılanı fark eden bir vatandaş, yaşadığı anları şu sözlerle anlattı:
“Kafenin karşısındaki birinci ışıkların hemen önündeki asfaltta gördüm. Asfaltta ilerleyemeyince refüje çıktı. Hemen itfaiyeye haber verdik.”
İhbar üzerine kısa sürede olay yerine ulaşan Aksaray Belediyesi itfaiye ekipleri, çevrede güvenlik önlemleri aldı. Cadde üzerinde bir süre dolaşan yılan, ekiplerin dikkatli müdahalesiyle yakalandı. Yılana zarar verilmeden, doğal yaşamına uygun bir alana götürülerek doğaya bırakıldı.
Çevredeki vatandaşlar, hem şaşkınlık hem de merakla olayı izlerken, itfaiye ekiplerinin profesyonel yaklaşımı takdir topladı. Yılanın türüyle ilgili resmi bir açıklama yapılmazken, hayvanın herhangi bir tehdit unsuru taşımadığı öğrenildi.
Olayın ardından trafik kısa süreliğine kontrollü şekilde yönlendirildi ve yılanın alınmasının ardından bölge tekrar normale döndü.
Avni Kuru