Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Jandarma’nın Kararlı Adımı: Eğitim Faaliyetleri Hız Kesmiyor!

Jandarma ekipleri Kadına Yönelik

Jandarma ekipleri Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele kapsamında Aksaray’ın Alayhanı ve Taşpınar beldesinde kadın ve erkek vatandaşlara yönelik eğitim ve farkındalık faaliyeti gerçekleştirdi

Aksaray İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesi içerisinde Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele kapsamında, kadın vatandaşlara yönelik her türlü şiddetin önlenmesi amacıyla eğitim faaliyetlerine devam ediyor.

Edinilen bilgiye göre, Aksaray İl Jandarma Komutanlığı tarafından Merkez ilçeye bağlı Alayhanı Köyü ve Taşpınar Beldesinde ikamet eden kadın ve erke vatandaşlara KADES uygulaması hakkında eğitim faaliyeti gerçekleşti.

Eğitim faaliyeti esnasında Jandarma ekipleri kadınlara KADES uygulamasını cep telefonuna indirilmesini sağlayarak uygulamanın nasıl kullanılacağı hakkında bilgiler verdi. Uygulamanın sağladığı kolaylıklara değinen Jandarma ekipleri daha sonra broşür dağıttı.

Erkek vatandaşlara İçişleri Bakanlığının “Kadına El Kal-Ka-Maz!” sloganı kapsamında altında şiddetle mücadele konusunda temel bilgiler ve farkındalık oluşturmak amacıyla eğitim verildi. daha sonra “Kadına El Kal-Ka-Maz”  broşürü dağıtımı yapıldı.

Jandarma ekipleri konuya yönelik yaptığı açıklamasında, “Kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında bilgilendirme, bilinçlendirme ve farkındalık faaliyetlerimize aralıksız devam edilecektir” dedi.

Haber: Fatma Altınok