Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Jandarma’dan “Yüzme Bilmeyen Kalmasın” projesine destek

Aksaray Jandarma Komutanlığı, Çevre,

Aksaray Jandarma Komutanlığı, Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ekipleri ile birlikte “Yüzme Bilmeyen Kalmasın” projesine destek veriyor.

Aşırı sıcak yerlerde, göl, gölet, baraj ve sulama kanalları gibi yerlere serinlemek için girilmesi sonucu olası boğulma olaylarının ve can kayıplarının önüne geçmek için Jandarma ekipleri tarafından sıklıkla bilgilendirme çalışması icra ediliyor. Aksaray Jandarma ekipleri, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından çocukların yüzme öğrenmeleri için başlatılan “Yüzme Bilmeyen Kalmasın” projesi kapsamında; Merkez, Gülağaç, Eskil, Sultanhanı ve Ortaköy ilçelerine portatif yüzme havuzları kurularak yüzme bilmeyen çocuklara yüzme eğitimleri verilmesine destek oluyor.

Bu kapsamda, yüzme bilmeyen çocuklara portatif yüzme havuzlarında yüzme antrenörleri ve çevre timi personeli eşliğinde eğitimler verilerek yüzme öğrenmeleri sağlanıyor.
Konu hakkında açıklama yapan Jandarma ekipleri, “Aksaray İl Jandarma Komutanlığınca, sorumluluk bölgemizde suda boğulma olaylarının önlenmesi ve geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın yüzme öğrenmelerinin sağlanması için denetim, eğitim ve farkındalık faaliyetlerimize aralıksız devam edilecektir.” ifadelerine yer verdi.

Haber: Ağustos Gerçe