Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Jandarmadan definecilere suçüstü baskın

Aksaray İl Jandarma Komutanlığı

Aksaray İl Jandarma Komutanlığı tarafından, defineci olarak adlandırılan şahıslara yönelik çalışmalar devam. Yapılan çalışmalar kapsamında 2 şahsa yönelik operasyon düzenlendi.
İl Jandarma Komutanlığı, defineci olarak adlandırılan şahıslarca, bölgenin tarihi geçmişi nedeniyle gerçekleştirilen kaçak kazı olaylarının önlenmesi ve şüphelilerin yakalanarak kanun önüne çıkarılmasına yönelik çalışmaları kapsamında operasyon yaptı.
Edinilen bilgiye göre bu kapsamda; Aksaray İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk sahası içerisinde (2) şahsın kaçak kazı yaptığı bilgisinin alınması üzerine, Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları doğrultusunda söz konusu bölgede icra edilen devriye faaliyeti esnasında (2) şahsın içerisinde bulunduğu araç durdurularak şahısların aracı ve üzerlerinde yapılan aramada (1) adet Amzdeal marka arama dedektörü, (1) adet MD-300 marka arama dedektörü, (2) adet altın arama çubuğu, (2) adet demir keski, (1) balyoz ve (1) adet kürek ele geçirildi.
Ele geçirilen malzemelere el konularak, şüpheli şahıslar hakkında gerekli adli işlemler başlatıldı.
Operasyon sonrasında açıklama yapan İl Jandarma ekipleri, “Tarihi ve kültürel mirasımızı korumak amacıyla titiz ve gayretli çalışmalarımıza gece gündüz demeden aralıksız devam edilecektir” dedi.

Haber: Ağustos Gerçe