aksaray İl jandarma komutanlığı ekipleri doğal hayatın korunması maksadıyla yaptığı çalışmalar kapsamında sultanhanı ilçesi yeşiltömek köyünde nesli tükenmekte olan yorgun ve bitkin düşmüş bir angut kuşu buldu.
edinilen bilgiye göre; aksaray İl jandarma komutanlığına bağlı Çevre, doğa ve hayvanları koruma tim komutanlığı hayvanların ve doğal hayatın korunması maksadıyla sultanhanı ilçesi yeşiltömek köyünde yaptığı kontrol ve denetimlerde yol kenarında nesli tükenmekte olan yorgun ve bitkin düşmüş bir angut kuşu buldu.
bulunan angut kuşu Çevre, doğa ve hayvanları koruma tim komutanlığı tarafından muhafaza altına alındı. muhafaza altına alınan nesli tükenmekte olan angut kuşunun yapılan sağlık kontrollerinde herhangi bir yarasının olmadığı, aşırı yorgunluktan dolayı bitkin düşerek uçamadığı belirlenirken tedavi ve bakımının yapılması için aksaray doğa koruma ve milli parklar müdürlüğüne teslim edildi. burada gerekli tedavisi yapılan angut kuşu daha sonra tekrar doğaya bırakıldı.
haber: yaşar karatay

