Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Jandarma KADES programı ile Aksaray Üniversitesinde; Şiddete dur!

Aksaray’da Jandarma ekipleri  “Kadına

Aksaray’da Jandarma ekipleri  “Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetle Mücadele” kapsamında, Aksaray Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesindeki öğretim görevlilerine ve öğrencilere eğitim verdi.

Aksaray İl Jandarma Komutanlığı tarafından il genelinde Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetle Mücadele kapsamında, toplumsal bilinci oluşturmak amacıyla eğitimler vermeye devam ediyor.

Edinilen bilgiye göre,  Aksaray İl Jandarma Komutanlığına bağlı Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Kısım Amirliği tarafından, İçişleri Bakanlığının Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetin Önlenmesi Projesi kapsamında eğitim faaliyetinde bulunuldu.

Aksaray Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesindeki öğretim görevlileri ve öğrencilere ailenin korunması ve kadına karşı şiddetin önlemesine ilişkin yürütülen çalışmalar üzerine bilgiler veren Jandarma ekipleri, çocukların ve kadınların maruz kaldığı şiddetin engellenmesi için sunulan Kadın Destek (KADES) uygulaması hakkında detaylı bilgiler verdi.

KADES uygulamasının kullanımı ve uygulamanın sağladığı kolaylıklara değinen Jandarma ekipleri, öğretim görevlilerine ve öğrencilere farkındalık oluşturulması için bilgilendirme yapıldı.

Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Kadına yönelik aile içi şiddetle mücadele kapsamında bilgilendirme ve farkındalık faaliyetlerimize her alanda aralıksız devam edilecektir”  denildi.

Fatma Altınok