aksaray İl jandarma komutanlığı ekipleri hırsızlık yaptığı tespit edilen şüpheli şahıslara operasyon yaptı.
edinilen bilgiye göre; e.y. isimli şahıs, aksaray ili merkez ilçesi topakkaya kasabasında müteahhitliğini yaptığı inşaattan yaklaşık (2) ton inşaat demiri ve 5 metreküp kerestenin çalındığı ihbarını yapmasıyla İl jandarma komutanlığı ekipleri harekete geçti. İl jandarma komutanlığına bağlı merkez jandarma bölük komutanlığı, jandarma dedektifleri (jasat) ve olay yeri İnceleme timi tarafından aksaray cumhuriyet başsavcılığının talimatları doğrultusunda olay yerinde ve çevresinde yapılan teknik ve fiziki takip sonucunda; olayı gerçekleştirenin b.Ş. isimli şahıs aksaray İl merkez toki mahallesinde olduğu tespit edildi. yapılan operasyonda şüpheli şahıs gizlendiği yerde yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelinin yapılan sorgulamasında, olayı e.b. isimli şahıs ile birlikte gerçekleştirdiklerini, bunun üzerinde yapılan detaylı araştırmada aksaray İl merkez bölgesinde gizlendiği yerde yakalanarak gözaltına alındı. gözaltına alınan şüpheli şâhısa yapılan sorgulamada çaldıkları malzemeleri aksaray sanayi sitesinde hurdacılık yapan h.k. isimli şahsa sattıklarını itiraf etti. Şüpheli şahısın söylediği h.k. isimli şahsın işyerinde yapılan aramada çalınan malzemeler bulunarak mağdura teslim edildi.
gözaltına alınan b.s. ve e.b. isimli şüpheli şahıslar adli makamlara sevk edilerek, b.Ş. adli kontrol ile serbest bırakılıp, e.b. ise tutuklanarak aksaray t tipi kapalı ve açık cezaevi İnfaz kurumuna teslim edildi.
İl jandarma komutanlığı ekipleri tarafından yapılan açıklamada; vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde yaşamaları, ilimizde asayiş ortamının sağlanması amacı ile titiz ve gayretli çalışmalarımıza gece gündüz demeden aralıksız olarak devam edilecektir, denildi.
haber: murat uğurlu

