Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Jandarma düğünde havaya ateş açan 3 şahsı yakaladı

Aksaray İl Jandarma Komutanlığı

Aksaray İl Jandarma Komutanlığı ekipleri “Mutluluğuna Kurşun Sıkma Geleceğini Karartma” projesi kapsamında yaptığı denetimlerde 3 şahsı gözaltına aldı.
Aksaray İl Jandarma Komutanlığınca, “Mutluluğa Kurşun Sıkma Geleceğini Karartma” projesi kapsamında düzenlenen düğün, nişan ve asker eğlencelerinde, silahla havaya ateş etme olaylarının önlenmesine yönelik kontrol ve denetim faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor.

Bu kapsamda; Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları doğrultusunda, Aksaray İl Jandarma Komutanlığı ekipleri düzenlenen düğünlerde silahla havaya ateş etme olaylarının önlenmesi amacıyla görevlendirilen sivil ve resmi ekipler tarafından 07-09 Temmuz 2023 tarihleri arasında icra edilen kontrol ve denetimler esnasında 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet suçundan (3) şahıssı yakaladı. Cumhuriyet Baş Savcılığının talimatları ile şahısların üzerinde yapılan kontrollerde, (3) adet tabanca ve bu tabancalara ait (626) adet tabanca fişeği ele geçirdi. Ele geçen malzemelere Jandarma tarafından el konulurken şahıslar hakkında gerekli adli/idari işlemler yapıldı.

Ayrıca Jandarma ekipleri icra ettikleri denetimlerde düğün sahiplerine, düğüne gelen misafirlerden silahla havaya ateş etmemeleri konusunda ricada bulunmaları istenilmiş olup, evlenen çiftler tebrik edilerek, mutluluklar diledi.
Aksaray İl Jandarma ekipleri konu ile ilgili yaptıkları açıklamada; Vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde düğün, nişan gibi eğlence faaliyetlerini yapmaları için titiz ve gayretli çalışmalarımıza gece gündüz demeden aralıksız olarak devam edilecektir açıklamasına yer verildi.

Haber: Fatma Altınok