Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Jandarma Aksaray’da düğünde havaya ateş eden iki kişiyi yakaladı 10 bin TL ceza yazdı

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri iki ayrı düğünde havaya ateş eden (2) şahsı suçüstü yakaladı.

Aksaray İl Jandarma Komutanlığı, sorumluluk alanlarında düzenlenen düğün, nişan ve asker eğlenceleri gibi faaliyetlerde, silahla havaya ateş etme sonucu meydana gelebilecek kazaları önlemek amacıyla “Mutluluğa Kurşun Sıkma Geleceğini Karartma” projesi kapsamında çalışmalarını sürdürüyor.

Edinilen bilgiye göre, Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatları üzerine, Aksaray genelinde sorumluluk alanları içerisinde düğün/nişan merasimlerinde silahla havaya ateş etme olaylarının önlenmesi amacıyla görev alan resmi/sivil ekipler tarafından uygulanan denetimlerde Ağaçören ilçesi Avşar köyü mülki sınırları içerisinde iki ayrı düğün merasiminde (2) kişi havaya ateş ederken suçüstü yakalandı.
Jandarma ekipleri yakalanan şüphelilerin üzerinde yaptığı aramada; (2) adet kurusıkı tabanca ve (15) adet kurusıkı tabanca fişeği ele geçirdi. Jandarma ekipleri malzemelere el koyarak, şüphelilere 5 bin 252’şer TL idari para cezası uyguladı.
Konuyla ilgili açıklama yapan Jandarma ekipleri; “Aksaray İl Jandarma Komutanlığı olarak, sorumluluk alanlarımızda yapılan düğün, nişan ve asker eğlenceleri gibi faaliyetlerde, silahla ateş etme olaylarının önlenmesi, vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde eğlence merasimlerini icra etmeleri için titiz ve gayretli çalışmalarımıza gece gündüz demeden aralıksız olarak devam edeceğiz” dedi.
Jandarma ekipleri ayrıca, vatandaşların bu konuda duyarlı olmalarını ve ihbar hattına bildirmelerini istedi.

Haber: Fatma Altınok