Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Jandarma, aile içi şiddetle mücadele ediyor

  Aksaray İl Jandarma

 

Aksaray İl Jandarma Komutanlığı Aile İçi ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele kapsamında, kadın ve çocuklara yönelik her türlü şiddeti önleme amacıyla eğitim ve bilgilendirme ve farkındalık oluşturma çalışmaları devam ediyor.

Edinilen bilgiye göre, Jandarma Komutanlığı 01 Ocak- 01 Temmuz 2023 tarihleri arasında saha çalışmaları dahilinde mahalle, köy ve beldelerde Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Eylem Planı kapsamında; (4017)kadın vatandaşlara Kadın Destek (KADES) uygulamasının cep telefona indirilmesi ve uygulamanın kullanımı hakkında bilgi vererek, sağladığı kolaylıklara değindi.

             

(6526) erkek vatandaşa ise, İçişleri Bakanlığının “Kadına El Kalkamaz” sloganıyla 5 Milyon erkeğe farkındalık eğitimi verilmesi genelgesi dahilinde, kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda temel bilgilendirme ve farkındalık yaratma eğitimi verdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Jandarma Komutanlığı; “Aile içi ve kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında bilgilendirme, bilinçlendirme ve farkındalık faaliyetlerimize aralıksız devam edilecektir” dedi.

Haber: Fatma Altınok