Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Husumetlisini öldüren sanığa müebbet hapis cezası istemi

Konya’da bir kişinin öldürülmesi, bir kişinin yaralanmasıyla ilgili sanıklar hakkında istenen ceza belli oldu.

Konya'da bir kişinin öldürülmesi, bir kişinin yaralanmasıyla ilgili sanıklar hakkında

Konya Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan, 1. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, İçeri Çumra Mahallesi’nde kız meselesinde çıkan kavgada, Rıza K’nin tüfekle Selçuk Ö’yü öldürdükten sonra Zeynel K’yi de bıçakla yaraladığı yer aldı.

Olayın ardından tutuklu sanık Rıza K’nin suç aletleriyle Elif Y’nin evine kaçtığı belirtilen iddianamede, “Elif Y’nin, sanığın kıyafetlerini yıkadığı ve yeni kıyafetler için ailesinden para istediği, sanığın, parayı ve kıyafetleri almak için Halil G. ve babasıyla buluştuğu, aracında sakladığı tüfek ve bıçağı Halil G’ye verdikten sonra kolluk kuvvetlerince yakalandığı anlaşılmıştır.” ifadelerine yer verildi.

İddianamede, Rıza K’ye “kasten öldürme”den müebbet hapis cezası, “kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan 10 yıldan 18 yıla kadar hapis cezası, Mehmet K’ye iki kez 2 yıl 3 aydan 4 yıl 6 aya kadar hapis cezası, Halil G. ve Elif Y’ye ise 6 aydan 5 yıla kadar hapis cezası verilmesi talep edildi.

Çumra ilçesi İçeri Çumra Mahallesi’nde 22 Ağustos 2025’te, husumetlisi Selçuk Ö’yü silahla öldürüp Zeynel K’yi de bıçakla yaraladıktan sonra polis ekiplerince yakalanan Rıza K. çıkarıldığı hakimlikçe tutuklanmıştı.

AA

 Bingöl'ün Genç ilçesinde tırın otomobil ve hafif ticari araca çarpması
Sıradaki Haber Zincirleme trafik kazasında 2 kişi yaralandı