Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Havadan hızlı ceza, Aksaray’da Jandarmanın drone sürprizi

Aksaray’da Trafik Jandarma kural

Aksaray’da Trafik Jandarma kural ihlali yapan sürücüleri havadan drone ile tespit ederek idari yaptırım uyguladı.

Aksaray İl Jandarma Komutanlığına bağlı Trafik Jandarması tarafından, şehir içerisindeki trafik güvenliğinin sağlanması, kazaların en aza indirilmesi, huzur ve güvenli bir şekilde Seyahat edilmesini sağlamak amacıyla denetim faaliyetleri aralıksız sürüyor.

Edinilen bilgiye göre; Trafik Jandarması tarafından trafik yoğunluğunun azaltılması trafik kazalarının engellenmesi ve önlem alınması amacıyla havadan drone destekli denetim faaliyeti icra edildi.

Jandarma ekipleri denetim esnasında, motosiklet ve motorlu bisiklet sürücülerine, koruma başlığı (kask) ve gözlüğü kullanımı, diğer araçlarda ise ışık ihlali, emniyet kemeri kullanımı, seyir halinde cep telefonu kullanımı, uygunsuz şerit kullanma, hatalı şerit değiştirme, ağır taşıtların uygunsuz şerit kullanımı, araç takip mesafesi, okul ve yaya geçidi önceliği gibi konularda kural ihlali yapan sürücüleri drone ile   tespit etti. trafik ekipleri tarafından araçlar durdurularak sürücülere yapmış oldukları kural ihlalleri hakkında bilgi verilerek gerekli yaptırım uygulandı.

Trafik Jandarma ekipleri tarafından motosiklet ve motorlu bisiklet sürücülerine koruma başlığı (kask) ve gözlüğü kullanımı, araç sürücülerine ise emniyet kemeri kullanımının önemi hakkında bilgilendirme yapıldı.

Jandarma Komutanlığı, “Trafik kazalarının en aza indirilmesi, vatandaşımızın huzur ve güven içerisinde seyahat etmelerini sağlamak amacıyla denetim faaliyetlerimize hassasiyetle devam edilecektir” dedi.

Fatma Altınok