Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Gökyüzünden Denetim: Aksaray’da Trafik Kuralı Kıranlar Yakayı Ele Verdi!

Aksaray Trafik timleri, trafik

Aksaray Trafik timleri, trafik kazalarını en aza indirebilmek ve vatandaşların güvenli bir şekilde seyahat edebilmelerini sağlamak adına havadan ve karadan denetim faaliyeti gerçekleştirdi. Denetim esnasında kural ihlali yaptığı tespit edilen sürücülere idari ceza uyguladı.

Aksaray İl Jandarma Komutanlığı, trafik kazalarının en aza indirilmesi, vatandaşların güvenli bir şekilde seyahat etmelerini sağlamak maksadıyla havadan ve karadan trafik denetim faaliyetlerine devam ediyor.

Edinilen bilgiye göre; Trafik Jandarma ekipleri tarafından trafik yoğunluğunun olumsuz etkilerine karşı oluşabilecek kazaları en aza indirebilmek adına ve vatandaşların huzurlu ve güvenli bir şekilde seyahat edilmelerini sağlamak amacıyla havandan Cayrokopter ile karadan ise trafik timlerinin desteğiyle trafik denetim faaliyeti gerçekleştirdi.

Trafik timlerinin denetim faaliyeti esnasında, seyir halindeki sürücülerin,  emniyet kemeri kullanımı ve hız ihlalleri başta olmak üzere, cep telefonu kullanımı, uygunsuz şerit kullanma, hatalı şerit değiştirme, geçme kuralları, yanlış duraklama ve park etme, ağır taşıtların uygunsuz şerit kullanımı, yakın takip ve kavşaklara yaklaşırken yavaşlama gibi kural ihlali yapan sürücüler havadan Cayrokopter ile tespit edildi.

Kural ihlali yapan sürücüler uygulama noktalarındaki trafik ekiplerine bildirilerek ekipler tarafından araçlar durduruldu. Durdurulan araç sürücülerine yapmış oldukları kural ihlalleri hakkında bilgi verilerek gerekli idari yaptırımlar uygulandı.

Jandarma ekipleri konuya ilişkin yaptığı açıklamasında, “trafik kazalarının en aza indirilmesi, vatandaşımızın huzur ve güven içerisinde seyahat etmelerini sağlamak amacıyla denetim faaliyetlerimize hassasiyetle devam edilecektir” dedi.

Haber: Fatma Altınok