Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Fırtına Öncesi Sessizlik: Meteoroloji Aksaray’a Alarm Verdi!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 25

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 25 Mart Pazartesi günü için Aksaray ve çevresinde kuzeybatıdan kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına uyarısında bulundu. Vatandaşlar önlemlerini almaları konusunda uyarıldı.

T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü 8. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde’de 25 Mart Pazartesi günü kuzeybatıdan kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına bekleniyor. Rüzgarın saatte 40-60 km hızla esmesi ve kısa süreli olarak saatte 70-80 km hıza ulaşması tahmin ediliyor.

Oluşması muhtemel riskler arasında çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesi, ulaşımda aksamalar ve baca gazı zehirlenmesi yer alıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bu tür hava olaylarına karşı alınabilecek önlemler konusunda da uyarılarda bulundu. Fırtınadan korunma yöntemleri ve baca gazı zehirlenmesinden korunma yöntemleri hakkında bilgi verildi.

Vatandaşlar, güvenilir kaynaklardan gelecek olan hava durumu ve uyarılarını takip etmeleri ve gerekli tedbirleri almaları konusunda uyarıldı.
Haber; Ağustos Gerçe