Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Emniyetten suçlulara büyük darbe

Aksaray’da Asayiş Şube Müdürlüğü

Aksaray’da Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri suç ve suçlulara göz açtırmıyor.Kararlı mücadelesine 7/24 devam ediyor.

Aksaray Asayiş Şube Müdürlüğü, 18-24 Eylül 2023 tarihleri arasında gerçekleştirdiği etkili operasyonlarla suç ve suçlularla kararlı bir şekilde mücadelesine devam ediyor. Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatları doğrultusunda yapılan gündüz ve gece uygulamalarında, toplamda 3,107 şahsın Genel Bilgi Taraması (GBT) sorgusu yapıldı. Bu kapsamda 26 aranan şahıs yakalanarak adalet önüne çıkarıldı.

Mücadele kapsamında, toplamda 25 yıl 8 ay hapis cezasına mahkum edilen 7 şahıs tutuklanarak Aksaray Ceza İnfaz Kurumu’na teslim edildi. Ayrıca, 198 şahsa adli işlem uygulanırken, suçlular arasında bulunan 1 şahıs da tutuklanarak ceza infaz kurumuna gönderildi.

Operasyonlarda gözaltına alınan şahısların yanı sıra, 532 araç kontrol edildi. Bu kontrollerde; 2 adet şasesi kazınmış motosiklet, 1 adet çalıntı otomobil, 6 adet ruhsatsız tabanca, 35 adet fişek, 3 adet ruhsatsız kurusıkı tabanca, 7 adet fişek, 4 adet ruhsatsız tüfek, 22 adet fişek ele geçirildi.

Suçla mücadelede elde edilen başarılar sadece bununla sınırlı değil. Operasyonlarda 8 ayrı şahıstan toplamda 109,07 gram sentetik kannabinoid (bonzai) maddesi, 12,51 gram metamfetamin maddesi, 5,17 gram esrar maddesi ele geçirildi.

Aksaray Asayiş Şube Müdürlüğü, kamu güvenliği ve huzurunu sağlama amacıyla yürüttüğü kararlı çalışmalara devam edeceğini belirterek, elde edilen bu başarıları kamuoyuyla paylaştı. Suç ve suçlularla mücadelede gösterilen kararlılık, şehirdeki vatandaşların huzur ve güven duygusunu artırmaya yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Haber: Fatma Altınok