Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

EMNİYET DENETİMLERİ ARTTIRDI

aksaray emniyet müdürlüğühasat döneminde

aksaray emniyet müdürlüğühasat döneminde yaşanan tonaj aşımı ve biçerdöver ve traktörlerin trafiğekontrolsüz çıkmalarını engellemek adına trafik ekipleri denetimlerini hasatdöneminde daha da yoğunlaştırdı.

aksaray emniyet müdürlüğütarafından yapılan basın açıklamasında; “tarımsal faaliyetlerin ve hasatzamanının başlamasıyla birlikte; traktör, biçerdöver, gabari sınırlarını aşansaman yüklü araçlar vb. taşıtların kontrolsüz olarak karayoluna girdiği hasatsonrası kamyonların ve römorkların standart dışı yükleme yaparak, gece vegündüz seyrettiği, eksiklikleri veya yapıları itibarıyla diğer sürücülerce farkedilme ve görülmelerinin sınırlı düzeyde olduğu, bu güvensiz seyahatlerininsonuçları itibariyle karayolu trafik güvenliğini olumsuz yönde etkilediğindenve meydana gelebilecek olan trafik kazalarını azaltmak amacıyla, aksarayemniyet müdürlüğünce mevcut trafik tedbirlerine ek tedbirler alınarak, güvenlitrafik ortamının sağlanacağı değerlendirilmiştir.

sürücüler üzerinde algılananyakalanma riskinin arttırılması, bu gibi tarım araçlarının standart dışıyüklenmemesi ve gece karayolunu kullanmamaları için, denetimler seyir halindeveya sabit olarak yapılmaktadır.

bu amaçla; hasat mevsimininbaşladığından bu güne kadar yapılan denetimlere ek olarak tarım ve zirai araçlar, mevsimlik tarım işçisi ve yolcu-yüktaşımacılığının denetlenmesi amacıyla, aksaray bölge trafik denetleme Şubemüdürlüğü ve Şehir içi trafik denetleme Şube müdürlüğü ekiplerince sürücüler vearaçlar üzerine sabit ve seyir halinde denetim gerçekleştirilmiştir.

sürücülerle yüz yüze temas sağlanmış, yapmış olduklarıyanlışlar ve hatalar kendilerine aktarılmış, kusuru görülen araçlara gereklicezai işlem uygulanmıştır. standartlara uygun yükleme yapmayan ve görünürlüğüolmayan araçlar standartlara uygun hale getiriline kadar trafikten men edilmiş,şartları yerine getiren araçların sürücüleri uyarılarak yollarına devametmeleri sağlanmıştır.

İl merkezinde trafik güvenliğinin sağlanmasına yönelikolarak bundan önce olduğu gibi trafik denetimleri artarak ve kararlılıklabundan sonrada devam edecektir” denildi.

haberyaşar karatay      

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

  Konya’nın Selçuklu ilçesinde oturduğu
Sıradaki Haber Eski sevgilisini silahla öldüren kişi intihar girişiminde bulundu