Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Elektronik düzenekle hile: Aksaray’da ehliyet sınavında büyük skandal!

Aksaray Eskil ilçesinde ehliyet

Aksaray Eskil ilçesinde ehliyet sınav merkezinde soruların cevaplarının  elektronik düzenekle aktarıldığı bilgisi üzerine Jandarma ekipleri geniş çaplı çalışma başlattı.

Edinilen bilgiye göre, Aksaray İl Jandarma Komutanlığına bağlı KOM Şube Müdürlüğü ve Eskil İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri Eskil İlçesi mülki sınırları içerisinde ehliyet sınavlarında ses ve görüntü aktaran cihazlarla usulsüzlük yaptığı bilgisi elde etmesinin üzerine operasyon başlattı.

Jandarma ekipleri, Cumhuriyet Savcılığının talimatları doğrultusunda konu ile ilgili Eskil geniş çaplı  araştırmalar yaparak R.A. isimli şahsın, daha önceden para karılığında anlaştığı sınavlarda başarısız olan kişilere elektronik düzenek yerleştirerek sınava girdirdiği tespit edildi.

Bu kapsamda KOM Şube Müdürlüğü ve Eskil İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından R.A. isimli şahıs hakkında teknik ve fiziki takip yapıldı. Takip sonucunda 07 Mayıs 2024 tarihinde saat 18.00’da Eskil’de bulanan E-sınav merkezde sınava girecek M.E. isimli şahsın para karşılığında anlaştığı, sınava elektronik düzenekle girdiği ve sınavda soruların cevaplarının aktarıldığı bilgisi elde edildi.

Sınav merkezine yönelik yapılan operasyonda,  sınava giren M.E ve merkeze yakın bir yerde bulunana parkta M.E. isimli şahsa soruları aktaran R.A. ve Ş.E. isimli şahıslar suçüstü yakalandı.  Şahsın üzerine yapılan aramada, göğüs kısmından dışları görünmeyecek şekilde gizlenmiş kamere, ses aktarım cihazı, kablosuz internet, kulak içi kulaklık ele geçirildi.

R.A. ve Ş.E. isimli şahısların üzerinde ve içerisinde bulundukları araçta yapılan aramalarda ise; (3) adet mobil wi-fi, (3) adet cep telefonu, (9) adet mini gizli kamera,(8) adet kulak içi mini kulaklık, (23) adet mini lityum pil, (4) adet mobil ses aktarım cihazı, (2) adet mobil kamera görüntü aktarım cihazı, (3) adet, sınava girecek şahıslara giydirmek için üzerine özel düzenek yerleştirilmiş kazak, (3) adet, sınava girecek şahıslara giydirmek için üzerine özel düzenek yerleştirilmiş iç çamaşırı (atlet), (3) adet, sınava girecek şahıslara giydirmek için üzerine özel düzenek yerleştirilmiş iç çamaşırı (boxer), (2) adet taşınabilin güç kaynağı, (1) adet telefon bataryası ve şarj aleti ele geçirildi.

Jandarma ekipleri tarafından olayla ilgili şüpheli şahıslar hakkında adli işlemler başlatıldı.

Jandarma Komutanlığı, “Suç ve suçlularla mücadele kapsamında titiz ve gayretli çalışmalarımıza gece gündüz demeden aralıksız devam edilecektir” dedi.

Fatma Altınok