Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Dolandırıcıların Yeni Taktik Çabası

Vatandaşları dolandırarak para elde

Vatandaşları dolandırarak para elde etme çabası güden kişiler bu kez de farklı bir yol ile aynı amacı gütmeye devam ediyor. Dolandırıcıların yeni hedefinde ise bu e-devlet yer alıyor.

Dolandırıcıların gönderdiği e-devlet yazılı mesajdan dolayı vatandaşlar tarafından alınan çok sayıda şikayet sonrası Aksaray Emniyet müdürlüğü SİBERAY şubesi bu gibi mesajlara karşı dikkatli olunması gerektiği konusunda vatandaşlara uyarıda bulundu.

Çeşitli yöntemler ile vatandaşları tuzağa düşürmeye çalışan dolandırıcılar, şimdi de cep telefonlara “e-devlet adınıza tanımlı 6280 TL kredi kartı aidat iadenizi almak için linke tıklayarak e-devletinize giriş yapın” şeklinde mesaj yolluyor. Konu üzerine, vatandaşların bilgilerine ulaşarak hesaplarını boşalttığını söyleyen uzmanlar, bu konuda çok sayıda şikayet aldığını belirterek vatandaşları bu mesajlara dikkat edilmesi gerektiği konusunda uyardı.

Konu hakkında ikazda bulunan uzmanlar, “bu tür linkler üzerinden “e-Devlet” hesap bilgilerinizle sahte sayfalara giriş yapmayın. Teyit edemediğiniz sayfa ya da sitelerde kişisel/finansal bilgilerinizi paylaşmayın. Kart ücreti iadesi için sizden ön ödeme talep eden kişilere itibar etmeyin.

Kaynağı belirsiz veya şüpheli gördüğünüz bağlantılara tıklamaktan kaçının.” ifadelerine yer verdi.

Haber: Ağustos Gerçe