Olay, Aksaray merkez ilçe Minarecik Mahallesi Mehmet Altınsoy Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’nda ayakkabı boyacılığı yapan 50 yaşındaki A.K., iddiaya göre aniden yola fırlayarak A.K. (60) yönetimindeki 68 BP 557 plakalı otomobilin önüne atladı.
Çarpmanın etkisiyle yere savrulan yaya kafasından ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandı. Olayı gören çevredeki vatandaşlar durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri gelene kadar, ilk müdahaleyi polis yaptı. Yaralı şahıs daha sonra ambulansla Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi’ne kaldırıldı. Sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.
Görgü tanıklarına göre, A.K. isimli yaya daha önce de benzer hareketlerde bulunmuştu. Mahalle sakinleri, adamın sık sık araçların önüne atlayarak hem kendisini hem sürücüleri tehlikeye attığını iddia etti. Bu olay da İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) kameraları tarafından kaydedildi. Görüntülerde yayanın bilinçli bir şekilde aracın önüne doğru hareket ettiği net bir şekilde görüldü.
Otomobil sürücüsü A.K., emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Sürücü ifadesinde, “Karşıma aniden çıktı. Ben vurmadım. Uyardım ama tekrar geldi arabaya vurdu. Önüme atlıyor” dedi.
Avni Kuru