Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bakan Yerlikaya acı bilançoyu açıkladı: Bayram tatilinin ilk iki gününde trafik kazalarında kaç kişi vefat etti?

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya,

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bayram tatilinin ilk iki gününde Türkiye genelinde meydana gelen trafik kazalarını, kazalarda yaralanan ve hayatını kaybeden vatandaşların sayısını açıkladı. Bakan Yerlikaya bayram tatilinin ilk iki gününde 527 trafik kazası meydana geldiğini açıklarken sürücüleri dikkatli olması konusunda uyardı.

Türkiye’de 9 günlük bayram tatili başladı. Kimi vatandaşlar bayramı memleketlerinde, kimileri ise turizm şehirlerinde, tatil beldelerinde bayram tatilini değerlendiriyor. Bayram tatilini fırsat bilen vatandaşlar ailecek yola çıkıyorlar ancak bazı bayram heyecanlarına acı düşüyor. Bayramlarda otoyolların kalabalıklaşması ve sürücü dikkatsizlikleri nedeniyle meydana gelen kazalar, her yıl bayramlarda acı dolu anların yaşanmasına sebep olabiliyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, emniyet ve jandarma trafik ekiplerinin vatandaşların güvenliği için denetimlerini sürdürdüğünü ifade ederken bayram tatilinin ilk iki gününde meydana gelen kaza sayısıyla ilgili açıklamalarda da bulundu.

Bakan Yerlikaya açıklamalarında bayram tatilinin ilk iki gününde 572 trafik kazasının meydana geldiğini, kazalarda bin 966 vatandaşın yaralandığını ve 12 vatandaşın hayatını kaybettiğini açıkladı. Bakan Yerlikaya ayrıca, Türkiye genelinde 408 bin 796 aracın denetlendiğini, 19 bin 488 araca hız ve radar işlemi yapıldığını ve 33 bin 145 araca ise diğer işlemlerin yapıldığını açıkladı.

Bakan Yerlikaya açıklamalarının devamında vatandaşlara dikkatli olmaları konusunda çağrıda bulunurken, “ Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Lütfen aşırı hız yapmayalım. Araçlarımızda da otobüslerde de emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim. Trafik kurallarına uyalım, yolculuklar sizleri sevdiklerinize kavuşturmak için vardır, ayırmak için değil. Lütfen aklımızdan çıkartmayalım.” ifadelerini kullandı.

Haber: Hakan Hidayet Deniz