Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Araba alırken aman dikkat: Aksaray Emniyeti uyardı!

Aksaray Emniyet Müdürlüğü vatandaşları

Aksaray Emniyet Müdürlüğü vatandaşları yeni dolandırıcılık yöntemine karşı uyardı.

Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü Dolandırıclık Büro Amirliği, son dönemde ülkemiz genelinde artan “Sazan Sarmalı”yöntemiyle gerçekleşen Oto Alım Satım Dolandırıcılıklarına karşı vatandaşları uyardı.

Bu dolandırıcılık yöntemi, dolandırıcıların, internet üzerinde araçlarını satmak isteyen vatandaşların ilanlarını kopyalayarak, araca talip olduklarını iddia ederek, genellikle kapora talep ederek ilanı kaldırtmalarını içeriyor. Ardından, araç sahibi gibi davranarak, aracı tekrar düşük bir fiyata ilana koyuyorlar ve alıcı ve satıcıyı aynı ilde buluşturuyorlar. Taraflardan, aracın fiyatı hakkında konuşmamaları isteniyor. Dolandırıcılar, noter aşamasında belirledikleri IBAN numarasına para havalesi yaptırarak, parayı hızla dijital para platformlarına transfer ediyor ve bloke edilmesini engelliyorlar.

Aksaray Emniyet Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği, vatandaşları bu tür dolandırıcılıklardan korumak için aşağıdaki önlemleri almayı tavsiye ediyor:

– Piyasa fiyatının çok altında olan “Acil Satılık” ilanlarına karşı dikkatli olun.
– Para transferlerini, aracın ruhsat sahibinden başka birine yapmaktan kaçının.

Emniyet yetkilileri, vatandaşların bu uyarıları dikkate almalarını ve kendilerini bu tür dolandırıcılıklardan korumak için dikkatli olmalarını istedi.

Bu uyarı, dolandırıcılıkla mücadelede farkındalığı artırmayı hedeflerken vatandaşlar, bu tür dolandırıcılıklardan korunmak için her zaman dikkatli ve şüpheci olmaları konusunda uyarıldı.

Haber: Ağustos Gerçe