Edinilen bilgilere göre; Zincirli Mahallesi 502. Sokak’ta yaşayan Alzheimer hastası 80 yaşındaki Zarife E., oğlu 53 yaşındaki Rahim E.’yi defalarca tanımayarak kapıyı açmıyor. Oğul, her gün tekrar eden bu durum üzerine polis ve itfaiye ekiplerinden yardım almak zorunda kalıyor.
Rahim E., gazetecilere, “Annem beni tanımıyor. Alzheimer hastası olduğu için kapıyı defalarca kilitledikten 1–2 saat sonra tekrar açıyor. Açmadığı zaman itfaiye ve polisi çağırıyorum, o şekilde eve giriyorum. Beni unutuyor, tanımıyor” dedi.

Oğlunun ihbarı üzerine olay yerine gelen itfaiye ve polis ekipleri kapıyı açarak olayla ilgili inceleme başlattı. Rahim E., ekiplerin yardımıyla eve girdi. Yetkililer, Alzheimer hastalarının günlük bakımında güvenliğin önemine dikkat çekti.
Olay, yaşlı bakımında günlük yaşamın zorluklarını bir kez daha gözler önüne serdi.
Avni Kuru

