Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da zehir tacirlerine büyük darbe: Üç şahıstan 2’si tutuklandı!

Aksaray’da jandarma ekiplerinin düzenlediği uyuşturucu operasyonunda 150 ml sıvı amfetamin ve çeşitli uyuşturucu maddeler ele geçirildi. 3 şüpheliden 2’si tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Aksaray’da jandarma ekiplerinin düzenlediği

Aksaray İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, uyuşturucu ticareti yapan kişilere yönelik operasyonlarına hız kesmeden devam ediyor. Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatları doğrultusunda gerçekleştirilen istihbarat çalışmaları neticesinde, Aksaray İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü, Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ve Merkez İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Merkez İlçe sınırları içerisinde H.T., S.D. ve M.E. isimli şahısların uyuşturucu madde imal ve ticareti yaptığı bilgisine ulaştı.

 

İlgili bilgilere dayanarak iki ayrı adrese düzenlenen operasyonlarda, 150 ml sıvı amfetamin, 10 gram metamfetamin, 10 gram sentetik kannabinoid bonzai, 4 adet psikotrop hap ve 4 uyuşturucu kullanma aparatı ele geçirildi. Yakalanan şahısların sorgulamalarında, M.E. isimli şahsın daha önce “Kullanmak İçin Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Satın Almak, Kabul Etmek, Bulundurmak ve Kullanmak” suçundan 1 yıl 8 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu tespit edildi.

Operasyon sonucu gözaltına alınan H.T., S.D. ve M.E., adli makamlara sevk edildi. S.D. ve M.E., çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilirken, H.T. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Jandarma yetkilileri, uyuşturucu ticaretine karşı gece gündüz demeden kararlı bir şekilde mücadele etmeye devam edeceklerini belirtti. Vatandaşların huzurunu bozmayı amaçlayan zehir tacirlerine karşı operasyonların aralıksız süreceği vurgulandı.

Fatma Altınok