Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da tütün vurgunu: Milyonluk kaçakçılık engellendi!

Aksaray İl Jandarma Komutanlığı, kaçakçılık olaylarının önlenmesine yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Taşpınar’da durdurulan bir tırda yapılan aramada 2.688 kg bandrolsüz kıyılmış tütün ele geçirildi.

Aksaray İl Jandarma Komutanlığı,

Aksaray’da kaçakçılık faaliyetlerine karşı yürütülen mücadele kapsamında, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri önemli bir operasyona imza attı. Taşpınar Beldesi’nde gerçekleştirilen yol kontrolü sırasında durdurulan bir tırın dorsesinde 2.688 kg bandrolsüz kıyılmış tütün ele geçirildi.

Aksaray İl Jandarma Komutanlığı, kaçakçılık olaylarının önlenmesi ve vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla sürdürdüğü çalışmalarına bir yenisini ekledi. Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları doğrultusunda hareket eden İl Jandarma Komutanlığına bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ve Taşpınar Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri, Taşpınar Beldesi Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yol kontrol noktasında denetim gerçekleştirdi.

Denetim faaliyeti sırasında durdurulan bir tırın dorsesinde yapılan detaylı incelemede, bandrolsüz olarak piyasaya sürülmek istenen 2.688 kilogram kıyılmış tütün ele geçirildi. Yakalanan tütünlerin piyasa değerinin yaklaşık 2.285.000 TL olduğu belirtildi. Kaçak malzemelere el konulurken, olayla ilgili gerekli adli işlemler de başlatıldı.

Yetkililer, kaçakçılıkla mücadele çalışmalarının kararlılıkla devam edeceğini belirterek, vatandaşların can ve mal güvenliğini tehdit eden bu tür yasa dışı faaliyetlere karşı gece gündüz demeden çalışmalarını sürdüreceklerini vurguladı.

Fatma Altınok