Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da tur otobüsü faciası; Ölen 6 Kişinin ismi belli oldu!

Aksaray Acıpınar mevkiinde meydana gelen tur otobüsü kazasında 6 kişi hayatını kaybetti, 34 kişi yaralandı. Hayatını kaybedenlerin kimlikleri belli oldu.

Aksaray Acıpınar mevkiinde meydana

Aksaray’da Acıpınar mevkiinde sabah saatlerinde meydana gelen kazada, bir tur otobüsünün şarampole devrilmesi sonucu 6 kişi hayatını kaybetti, 34 kişi ise yaralandı. Bandırma’dan Kapadokya’ya doğru yola çıkan 45 HB 0560 plakalı tur otobüsü, sürücü Nurhan H.’in (60) direksiyon hakimiyetini kaybetmesi üzerine şarampole yuvarlandı. Kaza sabah 07:05 civarında meydana geldi ve olay yerine hızla sağlık, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi.

Yaralılar, Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile çevredeki özel hastanelere kaldırıldı. Yaralılardan bazılarının durumunun ağır olduğu bildirildi. Kazada hayatını kaybedenlerin isimleri ise şöyle açıklandı: Rukiye Aydın (51), Ünzile Karabacak (69), Neriman Çubukçay (78), Leyla A. (60), Hasan T. (65) ve Penbe T. olduğu tespit edildi. Kazanın meydana geldiği noktada soruşturma başlatılırken hayatını kaybedenlerin cenazeleri otopsi yapılmak üzere Kayseri’ye gönderildiği bildirildi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kazayla ilgili yaptığı açıklamada, “Aksaray-Ankara karayolunda meydana gelen otobüs kazasıyla ilgili olarak Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmış olup, 3 Cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine sabır, yaralılara acil şifalar diliyorum” dedi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Ağustos Gerçe