Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da Traktör Kazalarını Önlemek İçin Bilgilendirme Çalışmaları Hız Kazanıyor!

Aksaray’da Trafik Jandarma ekipleri

Aksaray’da Trafik Jandarma ekipleri tarafından Eskil’de traktörlerin karıştığı kazaları engellemek amacıyla çiftçilere ve sürücülere bilgilendirme yapıldı.

Aksaray’da Trafik Şube Müdürlüğü tarafından ”Reflektör Tak Görünür Ol” projesi kapsamında, traktörlerin karıştığı kazaları engellemek, traktörlerin gece şartlarından görünürlüğünün arttırmak amacıyla bilgilendirme çalışmaları devam ediyor.
Edinilen bilgiye göre, Aksaray İl Jandarma Komutanlığına bağlı Trafik Jandarması tarafından Eskil İlçesi sınırları içerisinde bulunan çiftçilere ve traktör sürücülerine; flaşörlü lamba ve üçgen reflektör hakkında bilgilendirme yapıldı.
Jandarma ekipleri traktör ile römorklarda takılması zorunlu olan gece şartlarında traktörlerin fark edilmesini sağlayan flaşörlü lamba ve üçgen reflektör ile 2001 yılından sonra üretime geçerek zorunlu olan ve traktörün altında kalarak zarar görmesini engelleyen koruma çerçevesinin (ROPS), önemi hakkında bilgilendirme yaptı.
Jandarma ekipleri daha sonra sürücülere “Güvenli Traktör Kullanımı” konulu broşür dağıttı. Jandarma ekipleri konuya yönelik yaptığı açıklamasında “Tarım araçlarının karışmış olduğu kazalarının en aza indirilmesi ve çiftçilerimizin tarımsal faaliyetlerini güvenli bir şekilde yürütmelerini sağlamak amacıyla bilgilendirme ve farkındalık çalışmalarımıza hassasiyetle devam edilecektir” dedi.

Haber: Fatma Altınok